Ο Δήμος Πάρου στο πλευρό των Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας

03 Μαϊος 2017 20:57

Μετά από πρόσκληση, εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Δήμου Πάρου "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ", συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης 02/05 με τον Δήμαρχο Πάρου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου και τον Υπολιμενάρχη Πάρου στο Δημαρχείο Πάρου.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο διαχρονικά, και συζητήθηκε η θέση των αλιέων σχετικά με τη παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού σε επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο στο Πίσω Λιβάδι. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να βρεθεί μια πραγματική και βιώσιμη λύση ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξανόμενης ζήτησης για παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού.
Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου, από παλαιότερη χωροθέτηση, είναι να γίνει σωστή κατανομή των θέσεων ελλιμενισμού, καθώς βάσει νομοθεσίας πρέπει να προβλέπεται ένα ποσοστό 10% για τα τουριστικά σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Πάρου τόνισε ότι τον πρώτο λόγο στη χρήση του αλιευτικού καταφυγίου έχουν οι αλιείς και η χορήγηση θέσεων πρόσδεσης «Σκαφών και Ιδιωτικών Πλοίων Αναψυχής» θα γίνει σε συνεννόηση μαζί τους και στα πλαίσια της απρόσκοπτης λειτουργίας του χώρου. “Ο ορθολογισμός είναι μέτρο και η ανάπτυξη απαιτεί προοπτική”

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos