Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου

21 Ιουνίου 2017 18:25

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου συμπαραστέκεται στον αγώνα που ξεκίνησαν οι συμβασιούχοι του Δήμου μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων τους και η πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε και σχετικό ψήφισμα στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας , μαζί και οι 30 συμβασιούχοι του Δήμου Πάρου στέλνονται στην ανεργία, απλήρωτοι για τη δουλειά τους.
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με το καθεστώς της σύμβασης, γιατί από το 2011 όλες οι κυβερνήσεις στερούν στους δήμους τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Χαρακτηριστικό της αναγκαιότητας αυτών των εργαζομένων είναι ότι χωρίς αυτούς πρακτικά υπηρεσία καθαριότητας στο νησί μας δεν υπάρχει.
Οι εξελίξεις τούτες δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Οφείλονται στη νομοθεσία για τις συμβάσεις και τις συνταγματικές προβλέψεις που κατοχυρώνουν πλήθος προνομίων για το μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα θεωρούν έγκλημα τη θεμελίωση δικαιώματος μονιμοποίησης όσων εργαστούν με συμβάσεις διάρκειας μεγαλύτερης των 24 μηνών (άρθρο 103) .

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά κονταροχτυπιέται κάλπικα με τη ΝΔ και επιχειρεί διαφυγή από τις ευθύνες της πολιτικής της μέσω της απόφασης του Ελεγκτικού. Ταυτόχρονα δεν αποστασιοποιείται από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί ''διακαή πόθο'' μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για νομοθετική ρύθμιση της καταβολής των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε δίμηνες συμβάσεις.

Τέλος καταγγέλλουμε την απρόσκλητη χθεσινή παρουσία αστυνομικών οργάνων με προφανώς «άνωθεν εντολή» στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, ενέργεια που προφανώς αποσκοπούσε στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. Καλούμε τον παριανό λαό και τους μαζικούς φορείς του νησιού να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων .

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση :
• Nα πάρει τα μέτρα ώστε να μη μετατραπεί η χώρα ένας απέραντος σκουπιδότοπος .
• Nα μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου.
• Να φέρει τώρα στη βουλή νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων .

Πάρος 21-6-17

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos