Ανακοίνωση Π.Ε. ΠΑΡΟΥ για την νόσο της Οζώδους Δερματίτιδας

25 Σεπτεμβρίου 2017 12:16

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Πάρου και της Αντιπάρου ότι :

1) Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πάρου εφοδιάστηκε με τα εμβόλια που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προστασία των βοοειδών από την νόσο της Οζώδους Δερματίτιδας.

2) Η Οζώδης Δερματίτιδα είναι πολύ σοβαρό νόσημα , με ταχύτατη εξάπλωση, με πολύ σοβαρές απώλειες τόσο στην παραγωγή (γάλα- κρέας) όσο και στο ζωικό κεφάλαιο.

3) Οι εμβολιασμοί θα γίνουν από την υπηρεσία μας δωρεάν, είναι ακίνδυνοι και είναι υποχρεωτικοί για το σύνολο των βοοειδών ανεξαρτήτου ηλικίας.

4) Οι εμβολιασμοί πρέπει να ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός μηνός γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν τα βοοειδή που είναι ανεμβολίαστα.

5) Οι εμβολιασμοί καταγράφονται στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, παράδοση γάλατος κρέατος, πωλήσεων ζώντων ζώων και μετακινήσεων

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να συνεργαστούν στενά και να διευκολύνουν την κτηνιατρική υπηρεσία ( διαθέτει μόνο ένα άτομο) για την γρήγορη και επιτυχή έκβαση του προγράμματος

( τηλ. Κτηνιατρείου Π.Ε. Πάρου : 22840 21228 - κ. Νικόλαος Τσιγώνιας ).

Για πληρέστερη ενημέρωση σας παραπέμπουμε στην σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για την ασθένεια και την εξάπλωση της στην Ελλάδα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos