O Δήμος Πάρου για τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στη Μάρπησσα Πάρου

28 Σεπτεμβρίου 2017 14:27

Μία πρωτοπόρα για την εποχή ιδέα, ένας μικρός σπόρος φυτεύτηκε το μακρινό 1990 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο της Μάρπησσας, γεμάτη αγάπη για τον τόπο μας και τα νιάτα του νησιού μας, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να υιοθετηθεί από όλη την κοινωνία της Πάρου.

Έτσι, χθες το βράδυ, το ταξίδι υλοποίησής του, που ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν έφτασε στο τέλος του και ήταν ιδιαίτερη χαρά για όλους, αιρετούς, φορείς, συλλόγους, αθλητές, μαθητές και κατοίκους της Πάρου, να εγκαινιάζουμε την «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου» και να παρακολουθούμε τον πρώτο αγώνα βόλεϊ ομάδων που κυριαρχούν σε διεθνές αθλητικό επίπεδο.

Το έργο ξεκίνησε με την υπ’αρ. 6275/05-12-2013 απόφαση όπου και εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου». Λίγους μήνες αργότερα στις 07-07-2014 εγκρίθηκε η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου και προκηρύσσεται ο διαγωνισμός ενώ στις 12-11-2014 υπογράφεται η σύμβαση εκτέλεσης του έργου, ύψους 1.132.285,72 €. ΄Εκτοτε, οι εργασίες με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ολόκληρη η χώρα και στις 26-04-2017 έγινε η τελευταία πράξη, η διοικητική παραλαβή προς χρήση, στον Πρόεδρο της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας Πάρου.

Ως Δημοτική Αρχή αλλά και όλος ο Παριανός λαός, ευελπιστούμε η «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου» να αποτελέσει πυρήνα αθλητισμού και πολιτισμού και πόλο έλξης για τους μαθητές και την αθλούμενη νεολαία του νησιού μας.

Είναι κυρίως ένα όμορφο και λειτουργικό γυμναστήριο με κερκίδες για θεατές, πλήρη αποδυτήρια, ιατρείο, εντευκτήριο, αποθήκες και όλο τον εξοπλισμό που διασφαλίζει την καλή λειτουργία του. Θα λειτουργήσει βάσει ενός σύγχρονου Κανονισμού λειτουργίας, εναρμονισμένο με τις ισχύουσες διατάξεις και νόμους του Κράτους και εμπλουτισμένο με τις απαραίτητες ρυθμίσεις, που καθιστούν ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη τη λειτουργία και διοίκησή του, ώστε όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας να μπορούν να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση λοιπόν, παραδίδουμε το σημαντικότερο αθλητικό έργο για την Πάρο μέχρι σήμερα, στους μαθητές, στη νεολαία και την τοπική κοινωνία και διαβεβαιώνουμε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, αθλητές ή μη, ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την εύρυθμη λειτουργία του και την άψογη συντήρησή του στο εξής, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε για πολλά χρόνια τον υπέροχο αυτό χώρο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos