Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος, τέκνο της Πάρου, κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού (Βίντεο)

20 Οκτωβρίου 2017 20:51

Με μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Πάρου το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017, ο λαμπρός επιστήμονας κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, τέκνο της Πάρου με καταγωγή από τις Λεύκες, ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη του νησιού.

Ο κ. Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Θράκης, αφιέρωσε από το 1965 την ζωή του στη περιοχή της Θράκης, φέροντας στο φως αρχαιολογικούς θησαυρούς μεγάλης σπουδαιότητας που τεκμηριώνουν ιστορικά τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού σε αυτή την περιοχή των Βαλκανίων.


Το πλούσιο ανασκαφικό έργο του, εγνωσμένης πολιτιστικής και εθνικής σημασίας, είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν πάνω από 120 νέες θέσεις στον αρχαιολογικό χάρτη της Θράκης εμπλουτίζοντας σε βάθος τις ιστορικές γνώσεις μας για τον τόπο και το απώτερο παρελθόν του. Η μακρά και καρποφόρα πορεία του κ. Τριαντάφυλλου στο πεδίο της αρχαιολογίας, ανέδειξε μνημεία τεράστιας σημασίας όχι μόνο για τη Θράκη αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Ο σπουδαίος παριανός επιστήμονας, εκφωνώντας τον πανηγυρικό λόγο του κατά την ανακήρυξή του σε διδάκτορα στα αρχαία ελληνικά, επισήμανε ότι επιθυμεί το έργο του να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές αρχαιολόγων ώστε να συμβάλλουν την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής.





Ο κ Τριαντάφυλλος, τιμημένος επίσης με το βραβείο «Ευποιίας, Αλτρουισμού και Κοινωνικής Προσφοράς» για την τεράστια συμβολή του στα γράμματα και στην επιστήμη της αρχαιολογίας, μίλησε κατά την ανακήρυξή του σε δημότη Πάρου, στην κάμερα του psts.gr για τα μελλοντικά του σχέδια που αφορούν στο νησί της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos