Πάρος: Αντίδραση για υποχρεωτική Παιδεία στα 4χρονα

26 Φεβρουαρίου 2018 14:23

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί σταθμού Παροικίας «Τα Μελισσάκια» και του Παιδικού σταθμού Αρχιλόχου «Τα Δελφινάκια» για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Με αφορμή την επίμαχη επίμαχη διάταξης που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου εξέφωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς
Με αφορμή την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ μαζί με χιλιάδες γονείς από όλους τους Δήμους της χώρας που συνυπέγραψαν το αίτημα για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση , αποφασίσαμε το κλείσιμο του Βρεφονηπιακού σταθμού Παροικίας «Τα Μελισσάκια» και του Παιδικού σταθμού Αρχιλόχου «Τα Δελφινάκια» για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Αγαπητοί γονείς
Όπως ήδη γνωρίζετε τα τελευταία δύσκολα χρόνια οι Δήμοι της Χώρας και τα Νομικά τους Πρόσωπα ήταν αυτοί που κράτησαν όρθιο το κοινωνικό κράτος, που πάλεψαν για την διατήρηση του κοινωνικού ιστού κάθε τοπικής κοινωνίας παρά την τεράστια μείωση της χρηματοδότησής τους.
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι τα χτυπήματα εναντίον της Τοπικής Διοίκησης και όχι αυτοδιοίκησης δεν έχουν τελειωμό. Η Κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκαν τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των φορέων με αποτέλεσμα εκτός των άλλων και τον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν οι δομές και να οδηγηθούν στην μέγγενη της ανεργίας χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι που προσφέρουν με αυταπάρνηση και μεράκι τις υπηρεσίες τους σε νήπια, βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΔΕΠΑΠ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos