Αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας

16 Απριλίου 2018 14:45

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας.

Διαρκώς, με τη μελέτη και την ένταξη βασικών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, φροντίζει για την ανακαίνιση, αναβάθμιση και συντήρηση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα κινείται μεθοδικά ώστε να εξασφαλίσει τις πλέον κατάλληλες προϋποθέσεις, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων σχολείων στο νησί της Πάρου.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας και συγκεκριμένα η κατασκευή της εξωτερικής & εσωτερικής τοιχοποιίας στην ημιτελή πλευρά του κτηρίου, η τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης και η κατασκευή θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στην οροφή στη βόρεια πλευρά του κτηρίου καθώς και σε γειτονικό τμήμα της οροφής στο οποίο έχει αστοχήσει η υπάρχουσα υγρομόνωση.

Με τη βελτίωση του καιρού αναμένεται να ενταθούν και οι ρυθμοί των προγραμματισμένων εργασιών, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

· Καθαίρεση υφιστάμενων τοιχοποιιών στο ημιτελές τμήμα της βόρειας πλευράς για τη δημιουργία των αναγκαίων ανοιγμάτων.

· Κατασκευή εξωτερικής & εσωτερικής τοιχοποιίας στην ημιτελή πλευρά του κτηρίου.

· Επίχρισμα των νέων τοιχοποιιών με τριπτά-τριβιδιστά επιχρίσματα με μαρμαροκονίαμα.

· Επιστρώσεις δαπέδων του νέου τμήματος με κεραμικά πλακίδια GROUP 4

· Αντικατάσταση λέβητα και τοποθέτηση νέου καυστήρα στο λεβητοστάσιο.

· Κατασκευή νέων σωληνώσεων θέρμανσης και τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων στη βόρεια πλευρά του σχολείου.

· Τοποθέτηση της απαραίτητης καλωδίωσης και διακοπτών, ρευματοδοτών και φωτιστικών σωμάτων στις νέες αίθουσες και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στις υφιστάμενες αίθουσες της βόρειας πλευράς του σχολείου.

· Μετατροπή υφιστάμενης αποθήκης σε αίθουσα ΑμεΑ και τοποθέτηση κατάλληλου σετ WC.

· Βαφή εσωτερικής τοιχοποιίας στη βόρεια πλευρά με οικολογικά χρώματα.

· Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων (παραθύρων και θυρών) καθώς και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών) στο προς κατασκευή τμήμα.

· Εξωτερική βαφή του κτηρίου

· Κατασκευή πέργκολας

Με την αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος αναμένεται να αλλάξει θεαματικά η εικόνα και η λειτουργικότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων ενώ θα αυξηθεί η σημερινή χωρητικότητα του σχολείου που εξυπηρετεί συνολικά επτά (7) οικισμούς. Οι εργασίες εκτελούνται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με τη μικρότερη όχληση της παράλληλης σχολικής λειτουργίας και χωρίς να επηρεαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 400.000,00 € (με ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ανέφερε σχετικά ότι «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την σχολική καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρέχοντας σχολικές εγκαταστάσεις άριστα συντηρημένες και άρτια εξοπλισμένες. Δημιουργούμε καλύτερα σχολεία, βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας και συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργική εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos