Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

25 Απριλίου 2018 12:20

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 23/04/2018, η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πάρου, με θέμα τη «Συζήτηση – καταγραφή των ζητημάτων που άπτονται της παιδείας στο νησί μας και απόφαση δράσης για την αντιμετώπισή τους».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Πάρου Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ Θανάσης Μαρινόπουλος, η Δ/ντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Μίνα Κούτλα, τα τακτικά μέλη της επιτροπής Χρήστος Χριστόφορος (Πρόεδρος & Αντιδήμαρχος Πάρου), Παλασία Γεωργιάδου, Δημήτριος Γεωργιάδης, Νικόλαος Τσιγώνιας, Ιωάννης Δρόσος, Παρασκευή Καπούτσου και τα αναπληρωματικά μέλη Θεόφιλος Βοσινάκης και Ανέστης Μάλιαρης.

Αφού έγινε εκτενή αναφορά στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού μας, συζητήθηκαν οι ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί και τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω αυτών καθημερινά και προτάθηκαν λύσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και παραμονής των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Μετά την καταγραφή των παραπάνω ζητημάτων, έγινε ιεράρχησή τους ως εξής: 1) Εξεύρεση χώρων για τις ανάγκες στέγασης των νηπιαγωγείων, 2) Ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με το 2ο Γυμνάσιο Παροικιάς, 3) Άσκηση πίεσης για την ολοκλήρωση των μελετών σχετικά με το 2ο Δημοτικό Παροικιάς στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» , η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 4) Ίδρυση Ειδικού Σχολείου, 5) Πεζοδρόμηση Περιφερειακού Παροικιάς, 6) Πρόσληψη φυλάκων σχολικών κτιρίων, 7) Μικροεπισκευές κτιρίων σε συνεννόηση με την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου και 8) Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ποσοστό της κατανομής της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για το έτος 2018, να παραμείνει ως έχει. Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos