Αυτό είναι το "επίμαχο" σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου Πάρου και Δ.Κ. Νάουσας! Ένας άτυπος "εμφύλιος" διχάζει τις δύο πλευρές...

01 Ιουνίου 2018 18:05

Οι τεχνικές εργασίες οδοποιίας που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τη Δημοτική Κοινότητας Νάουσας στη θέση Πιπέρι του οικισμού, επέσυραν την αντίδραση του Δήμου Πάρου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού - Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος, η οποία εγκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ώστε ο τελευταίος να αποκαταστήσει το χώρο καθώς όπως ισχυρίζεται η Υπηρεσία, είναι δημοτικός, αυστηρά προστατευόμενος και εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ρεμάτων.

Το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις... καθώς από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γ. Μπαρμπαρίγος ισχυρίζεται ότι τα έργα οδοποιίας στη συγκεκριμένη θέση δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο εφέτος, αλλά ανελλιπώς εκτελούνται τα τελευταία χρόνια από την Κοινότητα για το σκοπό της ομαλότερης διέλευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων στην περιοχή.

Σε καμία περίπτωση στο παρελθόν, σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπαρίγο, δεν υπήρξε τέτοιου είδους απαγορευτική αντίδραση από την εν λόγω υπηρεσία του Δήμου.
Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάρου αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο σημείο ουδέποτε έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογα έργα.

Η διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών επισφραγίστηκε και επίσημα μέσα από έγγραφο που απέστειλε η Υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με το οποίο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας καλείται να απομακρύνει τις "παράνομες" όπως αναφέρεται εκτελεσθείσες εργασίες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως επισημαίνεται, θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο.
Παραμένει άγνωστο το πως θα λήξει αυτή η αντιπαράθεση των δύο θεσμικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Γεγονός είναι πάντως, ότι πριν από την ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών και ενεργειών, ίσως θα έπρεπε το θέμα να είχε διευθετηθεί μέσω του διαλόγου και της καλόπιστης επικοινωνίας των δύο μερών.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos