Ευχαριστήρια επιστολή Επάρχου Πάρου - Αντιπάρου για την κατάσβεση της φωτιάς

01 Αυγούστου 2018 14:46

Η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων , των υπηρεσιών και των εθελοντών συνέβαλε σημαντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ν. Πάρο στις 31 Ιουλίου 2018

Το απόγευμα της 31ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην ν. Πάρο, στην περιοχή "Ασπριές", η οποία κατευθύνθηκε σε σύντομο διάστημα στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους - - χώρο ΧΥΤΑ Πάρου.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έγιναν άμεσες ενέργειες από τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου κ. Σκούρα, ώστε τα Πυροσβεστικά οχήματα, οι άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου , η Ε.Ο.Δ. ( Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κυκλάδων ), βυτιοφόρα του Δήμου Πάρου, χωματουργικά μηχανήματα της ΔΕΥΑΠ και εθελοντές να κατευθυνθούν στον χώρο της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα κλήθηκαν ιπτάμενα μέσα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πράγματι περίπου στις 18.30 κατέφθασε ένα ιπτάμενο αεροσκάφος της πυροσβεστικής και στις 19.00 κατέφθασε και ένα ιπτάμενο ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Η συμβολή και των δύο εναέριων μέσων μαζί με τους πυροσβέστες και την εθελοντική ομάδα της ΕΟΔ ήταν καθοριστική για την θετική έκβαση της πυρκαγιάς.

Επίσης στις 22.30 και 23.30 κατέφθασαν στο λιμάνι της Πάρου ο Περιφερειακός Δ/ντής Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου κ. Πέτρου, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κυκλάδων κ. Σκόνδρας με ένα τζιπ και δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σύρο και Νάξο αντίστοιχα, με πενταμελή πληρώματα για να συνεπικουρήσουν τις δυνάμεις της Πάρου.

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς είχε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Κωβαίο, τον Δ/ντή της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων , τον αρμόδιο υπάλληλο του Επαρχείου Πάρου και τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Πάρου.

Επίσης επικοινωνία του Επάρχου υπήρξε και με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιο για την ενημέρωση σχετικά με την αποστολή των δύο ιπτάμενων μέσων.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν στην επιτυχημένη κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χρειάζεται προσοχή για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε αντίστοιχα φαινόμενα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos