Απάντηση Αντιδημάρχου Πάρου για την ενοικίαση δημοτικού χώρου στάθμευσης επί του περιφερειακού.

03 Σεπτεμβρίου 2018 16:51

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας, θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους και δημότες της Παροικιάς, με τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν τις ενέργειες του Δήμου Πάρου για την ενοικίαση δημοτικού χώρου στάθμευσης επί του περιφερειακού.


Το συμφωνητικό μίσθωσης του χώρου, επί του περιφερειακού και έναντι της μεταφορικής "Ανάργυρος" έληγε στις 31 Μαρτίου 2018. Την τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, με την υπ'αρ. απόφαση 129/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, αποφάσισε την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξεύρεση και μίσθωση ακινήτου έκτασης από 3000μ2 έως 4000μ2 στη θέση Περιφερειακός Παροικιάς, ώστε να εξυπηρετεί τον Περιφερειακό και την περιοχή Αγίας Βαρβάρας, με διάρκεια μίσθωσης έως δώδεκα (12) έτη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2018.

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης υποβολής προσφορών ορίστηκε η 21η Ιουνίου 2018, ημέρα Πέμπτη, όμως καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον, διενεργήθηκε επαναληπτική δημοπρασία, με τους όρους της πρώτης διακύρηξης, πέντε (5) ημέρες μετά, με το ίδιο αποτέλεσμα.

Καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και η δημόσια μειοδοτική δημοπρασία κατέστη άγονη, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του μισθωμένου στο παρελθόν χώρου στάθμευσης, έγινε με απευθείας ανάθεση η μίσθωση ακινήτου εκτάσεως 5.407,00 τ.μ. στη θέση "Περιφερειακός Παροικιάς" της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου, ιδιοκτησίας Μαρίας Παπαδημητροπούλου, Μαριάννας Παπαδημητροπούλου και Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλο, για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης οχημάτων. Η ανάθεση έγινε με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου (αρ. 286/2018), η οποία ελήφθη με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, όπως ορίζει ο νόμος (αρ.194 του ν. 2464/2006).

Η διάρκεια μίσθωσης ορίστηκε για επτά (7) μήνες και άρχιζε με την ημερομηνία υπογραφής. Στη συνέχεια, στις 21 Αυγούστου, με την υπ.αρ, 310/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση και ορίστηκε η απευθείας ανάθεση για την επαναληπτική της μίσθωσης ακινήτου εκτάσεως 4000 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση "Περιφερειακός Παροικιάς" της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου, ιδιοκτησίας Μαρίας Παπαδημητροπούλου, Μαριάννας Παπαδημητροπούλου και Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλο, για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης οχημάτων, διάρκεια μίσθωσης τριών (3) μηνών, ήτοι από 01-08-2018 έως 31/10/2018

Η μίσθωση έγινε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στάθμευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παραπάνω αποφάσεις είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Ως εκ τούτου, και καθώς ως Δημοτική Αρχή πράξαμε ότι προβλεπόταν από τον νόμο για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να εκβιάσουμε τη μίσθωση ιδιόκτητων ακινήτων/οικοπέδων, θεωρούμε τα άρθρα και τις αναφορές και που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανακριβείς και ψευδείς, και παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε τα γεγονότα όπως συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Εμμ. Μαλαματένιος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos