Σαράντος Ευσταθόπουλος: «Η νέα γενιά της Πάρου να πάρει τις τύχες του νησιού στα χέρια της - Είμαι στη διάθεση των Παριανών»

22 Νοεμβρίου 2018 20:33

Κατόπιν του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκάλεσε δημοσίευμα του psts.gr σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Σαράντου Ευσταθόπουλου ως επικεφαλής για τη διεκδίκηση του Δήμου Πάρου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήρθε σε επαφή με τον ίδιο και του ζήτησε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά το ζήτημα.


Ο ίδιος δηλώνει ότι η Πάρος είναι το δεύτερό του σπίτι και ότι θέτει στη διάθεση των Παριανών τις όποιες δυνατότητες, γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες διαθέτει, προκειμένου να πάει το νησί μπροστά ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.
Διαβάστε ακριβώς τι δήλωσε ο κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος στο psts.gr:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω εξαρχής, επειδή πολλά γράφονται και λέγονται, ότι σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ως ο «Μεσσίας» που θα σώσει το νησί, ούτε βέβαια με παρακαλούν κάποιοι να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου και εγώ το παίζω δύσκολος!
Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Είναι γεγονός ότι εν μέσω καλοκαιριού έγιναν κάποιες συζητήσεις εντός και εκτός Πάρου, σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα.

Με την ευκαιρία όμως που μου δίνετε, θα ήθελα στην παρούσα φάση να αναφερθώ βασικά σε δυο συγκεκριμένα πράγματα, απευθυνόμενος σε όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται και οι οποίοι γνωρίζω ότι ενημερώνονται φανατικά από την ηλεκτρονική σας εφημερίδα».

Σε ότι αφορά την προσωπική του σχέση με το νησί.

«Στην Πάρο δεν ήρθα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να πολιτευτώ ή να χτίσω πολιτική καριέρα!

Δόξα τω Θεώ, με σκληρή δουλειά κατάφερα να εκλεγώ στα 24 μου Διαμερισματικός Σύμβουλος και στα 28 Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Πειραιά, σε μια πόλη 170.000 κατοίκων.
Στην Πάρο έρχομαι από μικρό παιδί. Οικογενειακά αρχικά τα καλοκαίρια και ακολούθως - οπότε και αποκτήσαμε το σπίτι μας, αλλά και οικογενειακούς και επαγγελματικούς δεσμούς – καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους».



Συμπέρασμα: «Την Πάρο δεν την αγαπώ συμφεροντολογικά. Την αγαπώ γιατί μου έχει χαρίσει μοναδικές οικογενειακές και όχι μόνο στιγμές και αναμνήσεις και κάποια στιγμή θα ένιωθα μεγάλη τιμή και χαρά να την υπηρετήσω, όπως μπορώ και από όποια θέση και αν βρίσκομαι».

 

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανάμειξής του με τα κοινά της Πάρου. «Η ενασχόληση με τα κοινά δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός για μένα.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων και «γεμάτος» μέσα μου, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω ένα μεγάλο Δήμο (τον 3ο μεγαλύτερο της χώρας) σε αρκετά νεαρή ηλικία, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.
Άρα, ούτε διακατέχομαι από αισθήματα ματαιοδοξίας ούτε θεωρώ εαυτόν αναντικατάστατο!

Όμως, το γεγονός ότι μπορεί λόγω αυτής την ενασχόλησής μου να έχω αναπτύξει κάποια ιδιαίτερα προσόντα και επαφές γύρω από το χώρο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, είναι μια πραγματικότητα.
Το γεγονός ότι λόγω αυτής της ενασχόλησής μου θα μπορούσα πραγματικά να προσφέρω στο νησί μας, είναι επίσης μια πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι οι σπουδές μου συμπληρώνουν την εμπειρία μου σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και χάραξης στρατηγικών ανάπτυξης και επικοινωνίας, είναι ακόμα μια πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι είτε ασχοληθώ με τα κοινά της Πάρου είτε όχι, θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό των Παριανών από όποιο δημόσιο αξίωμα ή μη και αν υπηρετώ, πρέπει να θεωρείται επίσης ως δεδομένο.

Το γεγονός ότι η Πάρος παρά τα σημαντικά βήματα που έχει επιτελέσει τις τελευταίες δεκαετίες - χάρη κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες των Παριανών - έχει μείνει αρκετά πίσω σε σημαντικά ζητήματα τοπικής και τουριστικής ανάπτυξης, ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος, κυρίως λόγω έλλειψης οράματος, τεχνογνωσίας και lobbying, είναι επίσης μια πραγματικότητα.

Κοινός στόχος λοιπόν όλων μας πρέπει να είναι η σύνθεση, η ενότητα και όχι η διχόνοια, η υπέρβαση των κομματικών χρωματισμών και ιδεοληψιών, αλλά και των ξεπερασμένων νοοτροπιών του παρελθόντος.
Υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες που δε γεννήθηκαν ούτε μεγάλωσαν, αλλά αγαπούν την Πάρο σαν τον τόπο καταγωγής τους (δεν αναφέρομαι σε μένα φυσικά). Όλοι αυτοί οι «Παριανοί» μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας για το νησί. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι θέλουν να προσφέρουν στην Πάρο, αρκεί κάποιος να τους απλώσει το χέρι!

Κλείνω λοιπόν παροτρύνοντας τη νέα γενιά της Πάρου να βγει μπροστά και πάρει τις τύχες του νησιού στα χέρια της. Μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να αλλάξουμε όσα δε μας αρέσουν. Κι εγώ θα συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις μου!».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos