Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nα τι μας είπαν οι πολίτες της Πάρου! Αποτελέσματα της Μεγάλης Δημοσκόπησης του psts.gr για τις Δημοτικές Εκλογές...

04 Δεκεμβρίου 2018 19:45

Τον σφυγμό της κοινωνίας της Πάρου καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση που το psts.gr ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών του 2019. Τα αποτελέσματά της για τις τάσεις, τις προθέσεις, τις αξιώσεις και τις προσδοκίες του παριανού εκλογικού σώματος είναι αποκαλυπτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις συντριπτικά!

Οι πολίτες της Πάρου μίλησαν λοιπόν, και δήλωσαν σε ένα συντριπτικό ποσοστό 69%, δηλαδή 7 στους 10 περίπου, μη ικανοποιημένοι από την πορεία προς την οποία κινούνται σήμερα τα δημοτικά πράγματα στο νησί!

Συντριπτικό είναι επίσης το αποτέλεσμα ότι ένα ποσοστό 78%, δηλαδή 8 στους 10 περίπου πολίτες, τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης του τοπικού πολιτικού σκηνικού σε πρόσωπα και δημοτικούς συνδυασμούς, κάνοντας έτσι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο, ότι η υπάρχουσα κατάσταση στα δημοτικά πράγματα δεν τους ικανοποιεί, εναποθέτοντας προφανώς τις ελπίδες τους στο καινούριο που προσδοκούν να εμφανιστεί στα δημοτικά τεκταινόμενα!

Το συντριπτικό ποσοστό της επιθυμίας των πολιτών για πολιτική ανανέωση, εκφράζεται εμμέσως και στις απαντήσεις που δόθηκαν για το ποια παράταξη θα ψήφιζαν εάν αύριο γίνονταν δημοτικές εκλογές. Το 32% των πολιτών, το μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό προτίμησης που κέρδισε και τις περισσότερες απαντήσεις, δήλωσε δεν ξέρω/ δεν απαντώ!

Η αδιευκρίνιστη δηλαδή ψήφος, ήρθε πρώτη μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων που τέθηκαν ως πιθανές απαντήσεις! Υπέρτερη, σε ποσοστό 56% είναι επίσης η αρνητική άποψη που έχουν οι πολίτες για το έργο της νυν δημοτικής αρχής έναντι του 41% που το κρίνει θετικά.

Σε ποσοστό επίσης 34% θεωρείται γόνιμη η παρουσία της παράταξης της νυν δημοτικής αρχής στα δημοτικά συμβούλια. Ποσοστό ωστόσο, που ισοψηφεί απόλυτα (34%) με την άποψη ότι καμία από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις δεν έχει να επιδείξει γόνιμη παρουσία!

Τέλος, όσον αφορά στις προτεραιότητες των προγραμμάτων των δημοτικών συνδυασμών από τις οποίες θα εξαρτηθεί και η ψήφος των πολιτών τον Μάιο του 2019, οι υποδομές συγκέντρωσαν το 28%, ακολουθεί η καθημερινότητα σε ποσοστό 25%, η υγεία με 22% και ο τουρισμός με 12%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:


 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr