Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Μέτρησης Ο.Π στο Δήμο Πάρου

20 Δεκεμβρίου 2018 13:31

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ για την πρόληψη της Οστεοπόρωσης, από 12-12-2018 έως 17-12-2018, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.


Η μέτρηση οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκε με υπερηχογράφημα πτέρνας. Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο Κέντρο Κοινότητας Πάρου, το Δημοτικό Κατάστημα Νάουσας και την Αγροτολέσχη Μάρπησσας και συμμετείχαν σε αυτές συνολικά 110 γυναίκες, κυρίως 45 ετών και άνω.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πάρου Δώρα Σαρρή- Παπακυρίλλου αφού επισκέφθηκε τους χώρους που γινόντουσαν οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας και συνομίλησε με τις συμμετέχουσες, επεσήμανε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης καθώς και την πρόθεση του Δήμου Πάρου για τη συνέχιση παρόμοιων πρωτοβουλιών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας υγείας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, της ενίσχυσης των Κοινωνικών Δομών και τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα Υγείας.

Επίσης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την παροχή του σχετικού ιατρικού εξοπλισμού, την άψογη συνεργασία και τη συνεχή στήριξη των δράσεών μας. Η πρόληψη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο δήμο μας και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα για τη διαφύλαξη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών μας ανεξαρτήτου φύλου, οικονομικής κατάστασης ή αν είναι ασφαλισμένοι.»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos