Πάρος: Ποιο θεωρούν οι παριανοί το σημαντικότερο έργο υποδομής – ανάπτυξης για το νησί; Η Δημοσκόπηση απαντά...

23 Ιανουαρίου 2019 19:43

Αποκαλυπτικές ήταν οι περισσότερες απαντήσεις τις οποίες έδωσαν οι πολίτες της Πάρου σε ηλεκτρονική Δημοσκόπηση που διεξήγαγε το psts.gr με θέμα τα έργα Υποδομής στο νησί.

Η Δημοσκόπηση αυτή, καταγράφει εύγλωττα τον κοινωνικό σφυγμό, πάνω σε ένα ζήτημα πρώτης προτεραιότητας σύμφωνα με τον ίδιο τον παριανό λαό, καθώς σε προγενέστερη Μεγάλη Δημοσκόπηση για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι πολίτες του νησιού δήλωσαν ότι κορυφαίο κριτήριο επιλογής της δημοτικής παράταξης που θα ψηφίσουν, θα είναι το πρόγραμμά της για τα έργα Υποδομής.

Σε ένα από τα σπουδαιότερα ερωτήματα της Δημοσκόπησης που αφορά στο ποιό έργο θεωρούν οι παριανοί πολίτες ως το σημαντικότερο, σε ένα συντριπτικό ποσοστό που άγγιξε το 71% η κοινή γνώμη της Πάρου απάντησε το Νοσοκομείο. Απάντηση εν πολλοίς εύλογη καθώς το ζήτημα της ανεπάρκειας της δημόσιας περίθαλψης και οι κατά καιρούς μη υλοποιημένες εξαγγελίες για ανέγερση και λειτουργία Νοσοκομείου στον νησί, ταλανίζουν την παριανή κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί λύση.

Στη δεύτερη προτεραιότητα των παριανών μετά το Νοσοκομείο ως έργο, έρχεται με ποσοστό 60% ο Περιφερειακός της Παροικίας. Μια προβληματική λόγω της μεγάλης κίνησης οδού, ειδικά το καλοκαίρι, που σχετίζεται άμεσα με την ομαλή καθημερινότητα των ντόπιων αλλά και την τουριστική εικόνα του νησιού.
Ακολουθούν σε ποσοστό 45% τα έργα επεξεργασίας και διαχείρισης υδάτινων πόρων / νερού. Ένα ποσοστό που αντικατοπτρίζει τον προβληματισμό του κόσμου για το φλέγον ζήτημα της ύδρευσης στο νησί το οποίο παρουσιάζει ανεπάρκειες.

Το αεροδρόμιο τώρα της Πάρου, θεωρεί ως το σημαντικότερο έργο Υποδομής το 39% των παριανών. Έργο, το οποίο ευλόγως συνδέεται στη συνείδηση του κόσμου με την μελλοντική τουριστική ανάπτυξη, δεδομένων των απτών ωφελειών που έχει ήδη προσπορίσει το νέο, σύγχρονο, αεροδρόμιο του νησιού, αφότου λειτούργησε πριν από δυόμισι περίπου χρόνια.

Επισημαίνεται, ότι τα επί τοις εκατό ποσοστά των απαντήσεων αθροιζόμενα, δεν ισούνται με το εκατό τοις εκατό. Και αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι συμμετέχοντες στη Δημοσκόπηση είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν έως και τρία έργα Υποδομής προτίμησής τους ως τα σημαντικότερα.

Σημειώνεται επίσης, ότι ένα ποσοστό 10% της παριανής κοινής γνώμης επέλεξε, εκτός των έργων Υποδομής που είχαν τεθεί προς επιλογήν, και κάποιο άλλο έργο που δεν ανήκε στα κύρια που τέθηκαν στην Δημοσκόπηση.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos