Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρία Κ. Χανιώτη: Στρατηγική του... ονείρου

07 Φεβρουαρίου 2019 16:54

Όχι. Δεν είναι απογοητευτικά, πλέον, τα μηνύματα που λαμβάνουμε αναφορικά με το έργο της Δημοτικής Αρχής για την προβολή της Πάρου. Είναι τρομακτικά.


Η Δημοτική Αρχή που μέχρι πρότινος επέμενε στην απραξία ...
τώρα πλέον... επιμένει στη φαντασιοπληξία!

Μέσα σε ένα τόσο ευνοϊκό κλίμα θετικών συγκυριών, εξαπολύονται κορώνες περί «μοναδικής στρατηγικής» που φέρνει «μοναδικά αποτελέσματα».

 

Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν.

Το πρόγραμμα προβολής για τη φετινή σεζόν έβριθε από αντιγραφές και λάθη που προς στιγμήν αποδόθηκαν στη βιασύνη και τη προχειρότητα. Δυστυχώς τα πράγματα αποδείχθηκαν χειρότερα:
• Ίδιες ομάδες-στόχοι, υποδεικνύονται σε διαφορετικούς προορισμούς.
• Ίδιες εκθέσεις.
• Ίδιες ειδικές δράσεις όπως η διερεύνηση συνεργασίας με τη Red bull, η συνέργεια με επώνυμο σεφ της Αυστραλίας κλπ.
• Ίδιο video και μάλιστα με ίδιο περιεχόμενο, για το Πάσχα.
Και σαν μην έφταναν αυτά, εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες για διαφοροποίηση & στρατηγική, όταν στις εκθέσεις γίνονται τα ίδια ραντεβού για ουκ ολίγους προορισμούς…!

Και ως εκεί καλά θα ήταν (;) αν δεν ακολουθούσαν και μεγαλειώδεις ανακοινώσεις περί... συμφωνιών προβολής της Πάρου, της Μήλου, της Άνδρου και της Τήνου μέσα από διεθνές δίκτυο ΜΜΕ
Και ο καιρός πέρασε και οι ανακοινώσεις δεν μετουσιώθηκαν σε πράξεις αλλά επήλθε η σιωπή όταν επανειλημμένα ρωτήσαμε για την τύχη της συγκεκριμένης δράσης και απάντηση δεν λάβαμε.

Αντ'αυτών;

ΝΕΕΣ Πομπώδεις δηλώσεις για τη στρατηγική που φέρνει αποτέλεσμα και μαζί με αυτές.... ΝΕΕΣ «καλά οργανωμένες» εκθεσιακές συμμετοχές με την παρουσία στην έκθεση στο Ντίσελντορφ να γίνεται το νέο «success story». Εκπροσώπηση του προορισμού από ιδιώτη(!) χωρίς προηγούμενος να έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι επαγγελματίες, και μάλιστα, με ερασιτεχνικές αναρτήσεις του με smile faces στο προσωπικό αλλά και το επαγγελματικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προσκαλούσαν τους επισκέπτες στο περίπτερο και υποκαθιστούν πλέον - όπως φαίνεται - την πολύμηνη επαγγελματική προετοιμασία για τον προγραμματισμό συναντήσεων που γινόταν στο παρελθόν.

κ. Δήμαρχε,
• Στρατηγική επιλογή ήταν η απόφαση που λήφθηκε πριν χρόνια να προσληφθεί εταιρία συμβούλων για την ενίσχυση των προσπαθειών μας, πράγμα σπάνιο και καινοτόμο για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Ο Δήμος Πάρου διαφοροποιήθηκε και δημιούργησε νέα πρότυπα για τους Δήμους μαζί με ελάχιστες ακόμη περιπτώσεις ΟΤΑ γύρω μας.
• Στρατηγική επιλογή ήταν η συνεχής υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και η επιμονή για να ολοκληρωθεί το έργο και να δικαιωθούν οι επιλογές μας, παρά το κλίμα δυσπιστίας που αντιμετωπίζαμε.
• Στρατηγική επιλογή, κ. Δήμαρχε, ήταν η σταδιακή κάμψη της καχυποψίας και δυσπιστίας μέσα από δράσεις, προτάσεις και ιδέες από τους επαγγελματίες του τουρισμού.
• Στρατηγική επιλογή κ. Δήμαρχε ΔΕΝ είναι η κακή αντιγραφή της πεπατημένης των περασμένων ετών με στόχο την «ύπνωση» της Επιτροπής Τουρισμού και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων.
• Στρατηγική επιλογή ΔΕΝ είναι τα παραπλανητικά Δελτία Τύπου και ψέματα.
• Στρατηγική επιλογή ΔΕΝ είναι το... WE ARE HERE PEOPLE BOOT SHOW 2019, COME BY AND SAY "HI" για το Ντίσεντολφ!
Φοβάμαι πως από «Imagine Paros» - το κεντρικό σύνθημα, οδηγηθήκαμε με πολύ ταχείς ρυθμούς στο «Imagine Promotion»...

Έλεος πραγματικά!

Εύχομαι σύντομα να πάψετε να... φαντάζεστε και να ξεκινήσετε την υλοποίηση.
Σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και επιμονή. Αυτά πρέπει να είναι η βάση της ορθής στρατηγικής του Δήμου Πάρου.

Υ.Γ.: Το μόνο που μας σώζει είναι ότι το νησί μας είναι ακόμη όμορφο και ότι ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί και σοβαροί επαγγελματίες που προσκαλούν, φιλοξενούν και συντηρούν την επικοινωνία με τους επισκέπτες μας.

Άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο μας.

Μαρία Κ. Χανιώτη,

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πάρου

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr