Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη - Δελτίο Τύπου Απάντηση στην Υποκρισία της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

21 Μαρτίου 2019 13:10

Παριανές και Παριανοί,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εκδίδουμε το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τα άρθρα των οπαδών της αναφορικά με τους κάδους απορριμμάτων στον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς. Καταρχάς, όλα τα μέλη του συνδυασμού κι ο επικεφαλής, Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε δημόσια αυτή την πρωτοφανή προπαγανδιστική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας μέσω μιας σειράς αναληθών κι ανήθικων δημοσιευμάτων που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την Παριανή κοινωνία.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα που αποδεικνύεται από στοιχεία & γεγονότα:

Στις 19 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος μαζί με την Αντιδήμαρχο, Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου, και υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας επέβλεπαν τις εργασίες κατασκευής του ελεγχόμενου χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στον παραλιακό της Παροικιάς, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Το σκεπτικό ήταν να περιοριστεί η ενόχληση που προκαλείται από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην καθημερινότητα των πολιτών και των τουριστών, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι δεν αποφασίζει ο εκάστοτε Δήμαρχος που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, αλλά η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Στις 16 Noεμβρίου του 2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Πάρου για το 2019, ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος είχε προβλέψει στο τεχνικό πρόγραμμα δαπάνες για την αγορά μηχανισμού βύθισης, ανύψωσης και συμπίεσης απορριμμάτων (κωδικός 20-731.002), όπως επίσης κι αγορά ενός press container (κωδικός 20-7135.001). Ένα από τα σημεία που εξετάζεται η τοποθέτησή τους είναι και στον παραλιακό της Παροικιάς όπου δημιουργήθηκε προσωρινά ο ελεγχόμενος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, προφανώς για να γίνει το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων.

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ο κύριος Κώστας Ροκονίδας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν ψήφισε υπέρ του προγράμματος, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση της υπογειοποίησης των κάδων. Προσοχή: Αυτοί που μας ειρωνεύονται και μας κατηγορούν για τη δημιουργία του ελεγχόμενου χώρου εναπόθεσης των σκουπιδιών, δεν ψήφισαν υπέρ της υπογειοποίησης!

Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Πάρου για το 2019, οι ίδιοι κύριοι καταψήφισαν τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος επικύρωνε και το τεχνικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, απέρριψαν για δεύτερη φορά την υπογειοποίηση των σκουπιδιών. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» όχι μόνο αρνήθηκε δυο φορές την πρόταση για την υπογειοποίηση των κάδων, αλλά ουδέποτε κατέθεσαν αίτημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας για αλλαγή της τοποθεσίας των κάδων απορριμμάτων.
Για ακόμη μια φορά λοιπόν, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ροκονίδας και οι οπαδοί της, επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα της προπαγάνδας: εκτοξεύουν λάσπη με τις κομματικές τους σφεντόνες και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για τις πρωτοβουλίες της δίχως να έχουν ούτε μία πρόταση.

Μας καλούν να απομακρύνουμε το «όραμα μας από την Παροικιά», όταν εκείνοι όπως αποδεικνύεται δεν έχουν κανένα όραμα. Επίσης κάποιοι φέρεται να μιλάνε δημοσίως για την υπογειοποίηση των απορριμμάτων, πρόταση που εμείς πρώτοι από όλους φέραμε στο τραπέζι προς ψήφιση.

Αγαπητοί φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ακόμη μια φορά ότι η λάσπη σας δεν αγγίζει το όραμα μας για το νησί που αγαπάμε.

Εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο για να γίνει η Πάρος ένα νησί-πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, ένα νησί όπου περήφανα η νέα γενιά θα λέει «μένουμε Πάρο». Το όραμά μας θα μείνει εδώ κι ευτυχώς για εσάς θα το δείτε να υλοποιείτε κιόλας. Βέβαια, αν βρείτε χρόνο, ανάμεσα στο προπαγανδιστικό σας έργο, να καταθέσετε και καμιά ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον του νησιού, εμείς εδώ είμαστε για να τη συζητήσουμε.

Όσο όμως εσείς θα υποβαθμίζετε το δημόσιο διάλογο και θα δηλητηριάζετε με ανήθικα ψεύδη την τοπική κοινωνία, τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε για την επίτευξη μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει με ασφάλεια την Πάρο στο μέλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos