Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη" : Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση της Πάρου

10 Μαϊος 2019 15:31

Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορία της Πάρου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη». Πάνω από 700 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα «Μινώα» στη Νάουσα για να δουν τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Ι. Κωβαίο, να παρουσιάζει το πρόγραμμα του για την περίοδο 2019-2023. Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, όπου ο κόσμος διέκοπτε συχνά την ομιλία για να χειροκροτήσει με ενθουσιασμό, ο Δήμαρχος ανέπτυξε τη βασική φιλοσοφία του προγράμματός του, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η αειφορία.

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του οραματικού προγράμματος, στο οποίο κυριαρχεί η εξαγγελία για δημιουργία νοσοκομείου και πρότυπου οικισμού στο χώρο του παλιού αεροδρομίου. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Ο δεύτερος σχετίζεται με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού και ο τρίτος με την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Δεν θα επιτρέψουμε η Πάρος να υπερκορεστεί τουριστικά και να γίνει αφόρητη η ζωή των κατοίκων, όπως συμβαίνει σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς. Θα διαφυλάξουμε την παράδοση μας και ταυτόχρονα θα αναπτύξουμε το νησί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί το εισόδημα των κατοίκων και η ποιότητα ζωή τους», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος.

Το έργο πνοής για την Πάρο που ανακοινώθηκε χθες είναι η συνολική αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή νοσοκομείου, τη δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών για να μένουν με προνομιακά ενοίκια οι δημόσιοι λειτουργοί που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι στο

νησί, την ίδρυση του Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία εμπορικής ζώνης που θα φιλοξενεί εμπορικά καταστήματα και γραφεία, και την κατασκευή υπερσύγχρονου βιολογικού καθαρισμού για να εξυπηρετείται ο νέος οικισμός και η ευρύτερη περιοχή.



Επίσης, αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η κατασκευή δύο σύγχρονων αθλητικών κέντρων στην Παροικιά και στη Νάουσα. Το αθλητικό κέντρο στην Παροικιά θα περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο στο Ζευλάκι για μπάσκετ και βόλεϊ, κολυμβητήριο και δύο γήπεδα άμμου για ποδόσφαιρο τα οποία θα προσαρμόζονται αναλόγως σε γήπεδα για βόλεϊ, χάντμπολ και τένις. Από την άλλη, το Δημοτικό Στάδιο της Νάουσας θα έχει γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο περιμετρικά του, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδο τένις, κολυμβητήριο, υπαίθριο χώρο για αθλητική δραστηριότητα και παιδική χαρά. «Στόχος μας είναι να μπούμε στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού και να έρχονται ομάδες από όλο τον κόσμο να προπονηθούν σε εμάς», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε πως «ο αθλητισμός δίνει ζωή στην καθημερινότητα μας. Όλοι μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να προπονούμαστε».



Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα περιείχε και μια σειρά από πρωτότυπες και καινοτόμες προτάσεις που αφορούσαν στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Ξεχώρισε η αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έργο το οποίο θα μελετηθεί από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και η πειραματική εφαρμογή του θα γίνει στην περιοχή του Αμπελά. Επίσης, με ενθουσιώδες χειροκρότημα υποδέχθηκε το κοινό την κατασκευή του Κέντρου Κομποστοποίησης στην Παροικιά, όπου θα παράγεται οργανικό λίπασμα από τα απορρίμματα και θα δίνεται στους αγρότες, και την πριμοδότηση πολιτών και επιχειρήσεων για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, σημαντικά έργα εξαγγέλθηκαν από τον Δήμαρχο Πάρου για την ενίσχυση της παιδείας και του πολιτισμού, όπως είναι η ίδρυση του Κυκλαδίτικου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, η αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων, η δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων που θα περιλαμβάνει το ιστορικό αρχείο της Πάρου. «Όταν μιλάμε για υποδομές, οφείλουμε να σκεφτόμαστε το σύνολο των πραγματικών αναγκών του τόπου. Υποδομές δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Υποδομές είναι όλα εκείνα τα έργα που μπορούν στην πράξη να στηρίξουν τη ζωή σε έναν τόπο. Για αυτό το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεών μας εκτείνεται σε όλους τους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανακοίνωσε και την ίδρυση Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Διαχείρισης που θα αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό της προβολής του νησιού και την περαιτέρω αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.



Στο τέλος της βραδιάς, παρουσιάστηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο οι καινούργιοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη». Μαζί τους, στη σκηνή, ανέβηκαν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι του 2014 που είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. «Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω ριζικά την ιστορία αυτού του τόπου. Ελάτε μαζί μας για να φωνάξουμε υπερήφανα «Ναι! Μένουμε Πάρο.»». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έκλεισε την εκδήλωση, ζητώντας από την παριανή κοινωνία συντριπτική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη
10/05/19

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr