Εκλογική ετυμηγορία - «καταπέλτης»! Συνεργαστείτε ΤΩΡΑ για το καλό της Πάρου…

03 Ιουνίου 2019 11:32

Ο παριανός λαός με την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές έδωσε σαφή εντολή. Κατηγορηματικότερη ετυμηγορία δεν θα μπορούσε να έχει διατυπωθεί για να εκφραστεί το πανθομολογούμενο εδώ και χρόνια αίτημα του κόσμου για υπερβάσεις, συναινέσεις και απτές συνεργασίες με κορυφαίο ζητούμενο το καλό της Πάρου.

Στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που προέκυψε από τις εκλογές, οι δύο δημοτικές παρατάξεις που κατήλθαν ως υποψήφιες θα είναι σχεδόν ισοδύναμες. 14 οι έδρες για την πλειοψηφούσα και 13 για την μειοψηφούσα.

Το «ισοζυγισμένο» αυτό αποτέλεσμα συν το γεγονός ότι ο νέος εκλογικός νόμος ενθαρρύνει συνεργασίες - το «τιμόνι» δημοτικών κοινοτήτων δύναται να ανήκει πλέον σε συμβούλους μειοψηφίας (π.χ. Παροικία) - υπαγορεύουν εκ των πραγμάτων πλέον, νεοφανή αντικειμενικά δεδομένα στην άσκηση της πολιτικής σε επίπεδο Δήμου.

Ως εκ τούτου, η τετραετία που έχει μπροστά του ο Δήμος Πάρου είναι πιθανόν να μη μοιάζει με καμία προηγούμενη αφού επί του πρακτέου οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν μπορούν παρά να λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας των μελών του.
Επομένως, η συνεργασία που όλοι σε θεωρητικό επίπεδο επικαλούμασταν μέχρι σήμερα ως ζητούμενο για το καλό του νησιού, γίνεται τώρα αναπόδραστος μονόδρομος. Στην πράξη μένει ωστόσο να αποδειχτεί αν θα παραμεριστούν οι εκατέρωθεν μικροπολιτικές σκοπιμότητες για να λειτουργήσουν οι αναγκαίες συναινέσεις.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Η Πάρος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς έχοντας ορίζοντα περαιτέρω ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.

Το νησί έχει μπροστά του μια τετραετία που μπορεί να αποδειχτεί «χρυσή» για τον τόπο και τους κατοίκους του, υπό την προϋπόθεση, ότι για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς το παρόν και το μέλλον μια καλύτερης Πάρου θα αποτελέσει ύψιστο στόχο.

Αν το «τρένο» της ανάπτυξης μας προσπεράσει, αν αποδειχτούμε κατώτεροι των περιστάσεων «διαχειριστές» του τόπου μας, οι πιθανές επιζήμιες επιπτώσεις θα βλάψουν την Πάρο και φυσικά όλους μας…

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos