Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αρκεί να μιλάμε για πολιτισμό, πρέπει και να τον κάνουμε πράξη! Δήμαρχος Πάρου εν… δράσει!

31 Αυγούστου 2019 19:50

Δήμαρχος Πάρου και Πρόεδρος μέχρι πρόσφατα της ΚΔΕΠΑΠ. «Στιγμές Πολιτισμού» στο νησί με πολλές, ποικίλες και σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποτελούν αναμφίβολα δείγματα προβολής της απώτερης και σύγχρονης φυσιογνωμίας του νησιού με μεγάλη επιτυχία!


Ο πολιτισμός όμως δεν είναι μόνο θέμα ανάδειξης και προβολής. Είναι βίωμα και προσωπική σχέση με τον χώρο και το χρόνο. Είναι τρόπος ζωής και επιλογή! Ευχάριστη συνεπώς ήταν η έκπληξη όταν τυχαία συναντήσαμε τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο σε γνωστό Οινοποιείο του νησιού να μετέχει στις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής του δικού του κρασιού αυτοπροσώπως!



Ενδεδυμένος απλά και επί τω… έργω γεμίσματος του βαρελιού του με οίνο από τα δικά του σταφύλια, ο Δήμαρχος Πάρου μας επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουμε αλλά δύσκολα εφαρμόζουμε.

Όταν γινόμαστε ένα με την παράδοση του τόπου μας, ειδικά στις μέρες μας, τότε αξιώνουμε να αρθρώνουμε πειστικά λόγο ότι την σεβόμαστε στην πράξη. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί η αγάπη για τον τόπο και η ταπεινότητα της παραδοχής ότι είμαστε μέρος του.

Δεν είναι και εύκολο. Γιατί οι «σειρήνες» μιας υποτιθέμενης εξέλιξης, ειδικά στις τοπικές κοινωνίες, είναι οι φωνές που ακυρώνουν πολλές φορές στην πράξη την αγάπη για ότι κληρονομήσαμε από το παρελθόν…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr