Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Αύξηση τροφείων

23 Σεπτεμβρίου 2019 14:29

Αποκαλυπτικός ήταν ο Δήμαρχος στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το πώς αντιλαμβάνεται τα κοινωνικά αγαθά και τη παροχή του αυτονόητου προς τους πολίτες.


Οπαδός της «ανταποδοτικότητας» και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σήμερα και αύριο ποιος ξέρει. Υπερασπίστηκε με πάθος την απόφαση για αύξηση των τροφείων ,που επέβαλε ο ίδιος ως πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ ,από 70 σε 100 ευρώ δηλαδή κατά 43% για τις θέσεις βρεφών και νηπίων που δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, με επιχείρημα τη «ποιοτική διατροφή τους».

Να σημειώσουμε ακόμα ότι:
• Δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις των νηπίων , ενώ στα βρέφη καλύφθηκαν όλες και έμειναν αρκετά βρέφη με γονείς εργαζόμενους , εκτός . Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τον ανορθολογισμό του συστήματος.
• Το ΕΣΠΑ και οι επιπλέον θέσεις, δεν καλύπτουν τις εργαζόμενες μητέρες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα ένα εργαζόμενο ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων με ένα βρέφος και χωρίς συγγενείς στο νησί βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων και αυτής της κυβέρνησης και εντάσσεται καθαρά στη στρατηγική μείωσης των κοινωνικών παροχών, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Από κοντά και ο «ανεξάρτητος» δήμαρχος. Είναι προκλητικό όταν η δημοτική αρχή εκχωρεί ή ξεπουλά απλόχερα έσοδα ή δημοτική περιουσία, να συμπεριφέρεται στους δημότες με αυτόν τον τρόπο.

• Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης της ΚΔΕΠΑΠ για την αύξηση των τροφείων.
• Ζητάμε να γίνει τροποποίηση της άδειας λειτουργίας των παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς ώστε και με την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού να υποδέχονται όλα τα βρέφη.
Είναι χρέος των γονιών, των φορέων και των σωματείων του νησιού μας, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν:

• Δημόσιους, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
• Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια, ώστε κανένα παιδί για το οποίο έχει γίνει αίτηση σε βρεφονηπιακό σταθμό να μη μείνει απ’ έξω.
• Να επιτραπούν και αιτήσεις εργαζομένων του δημοσίου.
• Κατάργηση των τροφείων.
• Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos