Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

12 Οκτωβρίου 2019 13:25

Το νησί μας στη πρόσφατη ιστορία του έχει ζήσει τις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων, που σε συνδυασμό με την ανθρώπινη αυθαιρεσία προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.


Για μια ακόμα φορά η Πάρος είναι απροετοίμαστη μπροστά στο χειμώνα. Οι «δρόμοι του νερού», οι χείμαρροι, τα ρέματα, τα ρείθρα του οδικού δικτύου επαρχιακού και δημοτικού είναι γεμάτα από φερτά υλικά και έντονη βλάστηση λόγω των περσινών βροχοπτώσεων. Υπόγειοι και υπέργειοι αγωγοί όμβριων υδάτων είναι ακόμα ακαθάριστοι. Περιφέρεια και Δήμος επικαλούνται διοικητικές αδυναμίες και δυσλειτουργίες για να κάνουν τα αυτονόητα.

Ενώ βρίσκουν τον τρόπο να χρηματοδοτούν «άλλα και άλλα», ολιγωρούν μπροστά στους κινδύνους των πλημμυρικών φαινομένων, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Πριν να είναι αργά και να επικαλούνται σαν αιτία του κακού τις «βιβλικές καταστροφές», να βρουν τον τρόπο, εδώ και τώρα, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Παράλληλα, από τα αρμόδια όργανα, να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα απαραίτητα μέτρα και μέσα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι παριανές και οι παριανοί ατομικά και οργανωμένα πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάρος 11-10-2019

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos