Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 - Psts.gr

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΑΠ και του Δήμου Πάρου και με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων σιγής, τα παιδιά και τα εγγόνια της Βίκυς Μοσχολιού επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ασυνήθιστο πάντρεμα μουσικών ειδών και οργάνων, με το συγκρότημα των String Demons, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δισκογραφική ερμηνεύτρια του Μίμη Πλέσσα και του Νίκου Μαμαγκάκη και αναγνωρισμένη δημόσια

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, εγκαινιάζονται την Παρασκευή 31 Ιουλίου εκθέσεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών Vincent Guzman, Eric Eliot, Αβραάμ Γούναρη, Αnna Kache και Ελένης Παππά.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος «Γιορτή του Ψαριού» στην παραλία της Αλυκής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της Φτώχειας και κάθε μορφής Διακρίσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην συνεδρίαση της Τρίτης, 28 Ιουλίου 2015.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, αλλά και των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.
Σημειώνεται πως η υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΕΣΚΕ), καθώς και η εξειδίκευσή της σε περιφερειακό επίπεδο με τις Περιφερειακές Στρατηγικές Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ), αποτελούν προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση των σχετικών δράσεων του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.
Η εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΕΣΚΕ), ολοκληρώθηκε και υιοθετήθηκε το Δεκέμβριο 2014. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άρχισε το Φεβρουάριο 2015, την εκπόνηση της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ) με την καταγραφή των ευάλωτων / ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε συνεργασία με τους Δήμους και λοιπούς κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας, καθώς και συλλογή στοιχείων από άλλες διαθέσιμες στατιστικές πηγές και Οργανισμούς / Φορείς. To σχέδιο της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ) ολοκληρώθηκε στο τέλος Απριλίου 2015 και μετά τη διαβούλευσή του με το Υπουργείο Εργασίας, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 12 έως και 27 Ιουνίου 2015.
Οι κυριότερες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων στην Περιφέρεια είναι οι εξής: άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ή σε κίνδυνο φτώχειας, άτομα με αναπηρία, εξαρτημένα άτομα, ανήλικοι παραβάτες, καθώς και ειδικές ομάδες όπως μακροχρόνια άνεργοι, κάτοικοι μικρών νησιών, Ρομά, μετανάστες, μέλη πολύτεκνων οικογενειών κτλ.
Ο βασικός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξειδικεύεται στους ακόλουθους τρεις Γενικούς Στόχους:
1: Καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας
2: Αντιμετώπιση της πολυ-νησιωτικότητας ως πηγής κοινωνικού αποκλεισμού
3: Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων
Οι πυλώνες της ΠΕΣΚΕ ταυτίζονται με αυτούς του πλαισίου της Εθνικής Στρατηγικής και διατυπώνονται ως ακολούθως:
1: Καταπολέμηση της φτώχειας
2: Πρόσβαση σε υπηρεσίες
3: Αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς
Οι δυνητικές πηγές χρηματοδότησης της Περιφερειακής Στρατηγικής είναι οι ακόλουθες:
1. Κρατικός προϋπολογισμός (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, λοιπές επιδοματικές ενισχύσεις κοινωνικού χαρακτήρα κ.α.),
2. Πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 (κυρίως του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και μερικά των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020)
3. Πόροι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2014-2020 (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους – ΤΕΒΑ κ.α.)
4. Πόροι & εργαλεία στήριξης, άλλες πηγές (πόροι των ΟΤΑ, πόροι στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων οργανωμένης κοινωνικής προσφοράς από Ιδρύματα / Σωματεία, επιχειρήσεις) και εθελοντισμός

Με την έγκριση της ΠΕΣΚΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι εφικτή η ενεργοποίηση έως το τέλος του καλοκαιριού, δράσεων όπως η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί), η εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία, η συνέχιση της λειτουργίας των κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης και του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ενώ για το Φθινόπωρο προγραμματίζεται η ενεργοποίηση και άλλων δράσεων με σκοπό την ανακούφιση των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθησαν δυο μελή της συμμορίας και αναζητούνται ακόμη δυο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το μάτι στραμμένο στα μετάλλια, πλέον, οι ιστιοδρόμοι αγωνίστηκαν με σθένος και την 5η ημέρα, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας νέων κλάσης 470, που φιλοξενείται από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με έδρα το Δήμο Καλαμαριάς στην ανατολική ακτή της πόλης. Ο 'Ομιλος εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη για ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κας Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, έχουν αυτήν την ώρα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos