Ανακοίνωση νέου Προέδρου

03 Μαϊος 2011 01:45

Αγαπητοί φίλοι. Ως νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ. Σ.

και τον απερχόμενο πρόεδρο για την τιμητική πρότασή τους, να αναλάβω τη δύσκολη θέση, πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο «Αρχίλοχος» είναι ο αρχαιότερος Σύλλογος της Πάρου και, όταν υπηρετείς ένα τόσο σπουδαίο πολιτιστικό φορέα, η ευθύνη είναι βαριά.

Με την ανάληψη της θέσης του προέδρου καλώ όλα τα μέλη, παλαιά και καινούρια να βοηθήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους, αφήνοντας πίσω κάθε πικρία και αμφισβήτηση, γιατί ο «Αρχίλοχος» μας έχει όλους ανάγκη για τη συνέχιση του έργου του.

Ο Σύλλογος λειτουργεί πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες τόσο ο πρόεδρος, όσο και το Δ. Σ. τηρούν και σέβονται. Τα συμβούλια μια φορά την εβδομάδα συνεχίζονται εδώ και χρόνια, είναι ανοιχτά για όλους και όλοι μπορούν να εκφράσουν απόψεις και να προβάλουν προτάσεις και αιτήματα.

Οι συγγενικές σχέσεις, η συνοχή και η συνεννόηση μεταξύ μας είναι απαραίτητες και συμβατές με τους σκοπούς που επιδιώκουμε, τη συνοχή δηλαδή της μικρής κοινωνίας μέσα στην οποία βρισκόμαστε, ζούμε και αναλαμβάνουμε δράση.

Για κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνουν οι ομάδες πρωτοβουλίας το Συμβούλιο πρέπει να ενημερώνεται, ώστε να εξασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί η αίθουσα των εκδηλώσεων είναι μία, οι πρωτοβουλίες πολλές και τα αιτήματα για τη χρήση της πολλά και θα έχουμε πάντα πρόβλημα, μέχρι να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο ανάλογο με την πλούσια πολιτιστική δράση της Πάρου.

Εύχομαι να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση, να πλαισιωθεί εκ νέου ο «Αρχίλοχος» από δραστήριους ανθρώπους, να πλουτιστεί από τις σκέψεις και τα οράματά τους και να είναι πάντα η δράση του φωτεινό παράδειγμα για το νησί μας.

Ο πρόεδρος

Μανώλης Δρακόπουλος