Ένα Πάσχα με πέντε εκδηλώσεις

03 Μαϊος 2011 21:01

Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας -Θεατρική Ομάδα:

Α. Παριανό γλέντι στην Νάουσα

Για μια ακόμα φορά το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» έδωσε τον δικό του τόνο στο παριανό Πάσχα συμμετέχοντας στις πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου, για τον εορτασμό της ημέρας της Αγάπης στην Νάουσα. Μετά την δεύτερη Ανάσταση, το Συγκρότημα περνώντας από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, έφτασε στην πλατεία, όπου έδωσε μία ξεχωριστή παράσταση για ντόπιους και επισκέπτες της Νάουσας.

Η εκδήλωση που είχε φανερές οργανωτικές αδυναμίες και ελλείψεις βασικών υποδομών, στηρίχτηκε στην ζωντάνια και το κέφι των χορευτών και των μουσικών του Συλλόγου. Τα παιδιά, με τις λαμπερές τους φορεσιές εντυπωσίασαν αναπαριστώντας έθιμα του Πάσχα αλλά και χορεύοντας χορούς από τα Μέγαρα, τις Κυκλάδες και την Πάρο.

Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος οι χορευτές του συλλόγου παρέσυραν τους θεατές στον χορό, δημιουργώντας μια ξεχωριστή πασχαλινή ατμόσφαιρα στην Πλατεία της Νάουσας. Ακολούθησαν κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έδειχναν ευχαριστημένοι.

Οι μουσικοί του Συλλόγου που ξεσήκωσαν τον κόσμο στον χορό και ενθουσίασαν ήταν οι Μανώλης Δελέντας, βιολί, Χάρης Κόχυλας, λαούτο, Εμμανουέλα Γαβαλά, τουμπελέκι και Άννα Ρούσσου και Ελένη Τσουνάκη, τραγούδι.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πάρου και την Δημοτική Κοινότητα Νάουσας για την πρόσκληση συμμετοχής, επισημαίνοντας όμως ότι σ' αυτές τις εκδηλώσεις είναι αναγκαία η ύπαρξη βασικών οργανωτικών προϋποθέσεων για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος, πράγμα που πρέπει να δείχνει και τον στοιχειώδη σεβασμό στο έργο και την προσφορά του προσκαλούμενου Συλλόγου.

Α. Από τον Κώστο στα Καρδάμυλα της Χίου: η παράδοση ενώνει...

Μια ακόμη πολιτιστική ανταλλαγή ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση έγινε πριν λίγες μέρες στην Χίο. Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου»/Τμήμα Κώστου εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις «Της Άνοιξης Χελιδονίσματα» που έγιναν στις 27-30 Απριλίου στα γραφικά Καρδάμυλα της Χίου.

Το παριανό συγκρότημα ανταπέδωσε την επίσκεψη του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων[Φ.Ο.Κ.] πριν δύο χρόνια στον Κώστο. Η όλη αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με την δασκάλα του χορού κα Αθ. Μπαφίτη και τον Μ.Ε.Α.Σ. Κώστου με την πρόεδρό του κα Μ. Βελέντζα-Δεσύλλα. Ο Σύλλογος του Κώστου, είχε αναλάβει και την φιλοξενία του Φ.Ο.Κ. στην Πάρο. Τα παριανά παιδιά χόρεψαν με κέφι χορούς του νησιού μας και των άλλων Κυκλάδων και ενθουσίασαν τους πολλούς θεατές της εκδήλωσης. Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχαν και άλλα Συγκροτήματα από την Χίο, και την Θεσσαλονίκη.

Η φιλοξενία του Φ.Ο. Καρδαμύλων ήταν εξαιρετική και η αποστολή της Πάρου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια πολύ ωραία εκδρομή στα αξιοθέατα του νησιού της μαστίχας και να περιηγηθεί το Κάστρο της Χίου, το μαστιχοχώρι Μεστά, τον Γιόσωνα και άλλες περιοχές της μυροβόλου Χίου.

Όλοι γύρισαν πολύ ενθουσιασμένοι στην Πάρο ευχαριστώντας τους φιλόξενους Χιώτες για ότι πρόσφεραν στους παριανούς.

Β. Συνεργασία του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» με την ενορία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικιάς

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα σύμπραξη πραγματοποίησε ο Σύλλογος στην Παροικιά τις ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα συμμετείχε μετά από πρόσκληση του πατρός Εμμ. Φωκιανού του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Παροικιάς, σε μουσικοθεατρική εκδήλωση της ενορίας στις 29 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του ομώνυμου ναού, στην αίθουσα του Αρχιλόχου. Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικά στιγμιότυπα, χορωδιακά τραγούδια και ζωντανή μουσική. Το Συγκρότημα παρουσίασε χορούς της Πάρου και της Μικράς Ασίας με την φορεσιά της Ίμβρου. Παράλληλα, παιδιά του κατηχητικού της ενορίας φόρεσαν τις παριανές παραδοσιακές φορεσιές του Συλλόγου για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Γ. Χορός για την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωριού

Με αφορμή την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής και το πανηγύρι που διοργανώνει ο Π.Σ. «Ατλαντίς» Άσπρου Χωριού, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Χορευτικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας που λειτουργεί στο χωριό με υπεύθυνους τους Στ. Ζουμή και Α-Μ. Μοστράτου στις 29 Απριλίου το πρωί. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς από την Πάρο, τις Κυκλάδες και την Θάσο με την φορεσιά της Πάρου. Τα παιδιά χόρεψαν καλά και ενθουσίασαν τον κόσμο με την εμφάνισή τους.

Δ. Το Θεατρικό έργο «Ένα Μπαλόνι μυστικά» στο Άσπρο Χωριό

Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας / Παιδική Σκηνή μετά από πρόσκληση του Π.Σ. «Ατλαντίς» παρουσίασε το Σάββατο 30 Απριλίου στο Άσπρο Χωριό, την επιτυχημένη παράσταση του έργου των Β. Παπαδημητράκη και Ν. Καραγιάννη «Ένα Μπαλόνι μυστικά» σε σκηνοθεσία Σοφίας Αγγελοπούλου. Το έργο συνοδευόταν από ζωντανή μουσική και την Χορωδία Νάουσας υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φένιας Θεοφίλου, συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα και ακρόαμα θεάτρου-μουσικής-τραγουδιού που άρεσε πολύ στους θεατές που το παρακολούθησαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos