Η θεατρική Πάρος…μαγείρεψε «Πεντανόστιμα» για την Χίο και το Αιγαίο…

17 Οκτωβρίου 2011 20:07

Ωραίες και παράλληλα σημαντικές στιγμές γνώρισε η προσπάθεια της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας Πάρου με το φετινό της έργο «Πεντανόστιμη» της Λένας Διβάνη.

Το έργο παρουσιάστηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στα πλαίσια της 23ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος γίνεται στην φιλόξενη μυροβόλο Χίο.

Η παράσταση δόθηκε στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων και με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Χαλκιώτη, του Δημάρχου Χίου κου Λαμπρινούδη, της προϊσταμένης Πολιτισμού της Γ.Γ.Αιγαίου κας Αθανασέλλη , εκπροσώπου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου κας Μ. Βενέτη και σύσσωμου του Διοικ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας .Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το εξαιρετικό «Ομήρειο» δείχνοντας την αγάπη του νησιού αυτού για τις τέχνες και ιδιαίτερα , το θέατρο.

Η τελετή έναρξης άρχισε με ομιλία της προέδρου της Ο.Ε.Θ.Α. κας Βενέτη, που αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φετινής διοργάνωσης αλλά και στις ελπίδες για συνέχισή της στο μέλλον ενώ στην συνέχεια ο Γ.Γ. Αιγαίου κος Χαλκιώτης συνεχάρη τους διοργανωτές, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την συνέχιση του θεσμού της Συνάντησης και κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων. Τέλος ο δήμαρχος Χίου καλωσόρισε την Συνάντηση και κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

Την έναρξη των πολύ σημαντικών εκδηλώσεων έκανε η Θ.Ο. Νάουσας με την παρουσίαση της «Πεντανόστιμης» δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό και εκμεταλλευόμενη τις εξαιρετικές τεχνικές δυνατότητες του «Ομηρείου». Το σκηνικό, τα τραγούδια, ο χορός και γενικά η όλη προσπάθεια ενθουσίασαν Χιώτες και επισκέπτες που δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να επιδοκιμάζουν.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα και «μπράβο» από επίσημους και μη. Ανάμεσα τους επαγγελματίες σκηνογράφοι, ηθοποιοί και άλλοι άνθρωποι του θεάτρου έδιναν συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης. Ξεχωριστή στιγμή ήταν τα συγχαρητήρια και ο ενθουσιασμός για την προσπάθεια από τον μεγάλο ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ που παρακολούθησε την παράσταση προσκεκλημένος της Ο.Ε.Θ.Α.

Στο τέλος όλοι οι παριστάμενοι γεύτηκαν παριανά γλυκά και ήπιαν σούμα από το νησί μας, προσφορά των κκ. Στ. Αλιπράντη και Π. Λουκή.       {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos