Χριστουγεννιάτικη βραδιά με θέατρο, μουσική και κάλαντα

20 Δεκεμβρίου 2011 18:18

Μια δημιουργική βραδιά γεμάτη νιάτα και εθελοντική προσφορά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην Νάουσα, στην αίθουσα του

Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες συνεργάστηκαν για να προσφέρουν μια εκδήλωση που να φέρει ζεστά συναισθήματα στις ψυχές των παριανών, που τόσο ζορίζονται αυτήν την εποχή.

Η βραδιά ξεκίνησε με την δασκάλα χορού κα Άννα Μαρία Μοστράτου να κάνει απολογισμό εκδηλώσεων για την χρονιά που τελειώνει. Ακολούθησε προβολή βίντεο με εικόνες από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου το 2011.

Αναφορές στην οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων έκανε η Υπαπαντή Ρούσσου, ενώ στην συνέχεια η Σοφία Αγγελοπούλου παρουσίασε την παράσταση του έργου της Παιδικής Σκηνής της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας, «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά. Τα κοστούμια ήταν της Μαρίας Φιλοπούλου, η επιμέλεια ήχου της Θεοδώρας Λουκή και οι φωτισμοί του Λ. Μενέγου.

Η Χορωδία Νάουσας υπό την διεύθυνση της Φένιας Θεοφίλου και ζωντανή μουσική από τους Π. Σκιαδά και Π. Μενέγο, παρουσίασε κάλαντα από διάφορες περιοχές πλαισιώνοντας το έργο της Παιδικής Σκηνής.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση γέμισε ασφυκτικά την Αίθουσα του Συλλόγου δείχνοντας εκτίμηση στο έργο του. Όλοι ενθουσιάστηκαν από την θεατρική παράσταση, τις ερμηνείες ,την Χορωδία και την μουσική. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα μέλη του Συλλόγου να προσφέρουν σε όλους φαγητά και γλυκά αλλά και πολλές ευχές για καλά Χριστούγεννα και Καλή δύναμη για το μέλλον.

Λειτουργία τμημάτων: Φέτος ο Σύλλογος λειτουργεί πολλές χορευτικές ομάδες στην Νάουσα, τον Κώστο και το Άσπρο Χωριό, δύο θεατρικές Ομάδες [Παιδική Σκηνή και Σκηνή Ενηλίκων], την Χορωδία Ενηλίκων, Μουσικό τμήμα, Λαογραφικό Μουσείο και Ιματιοθήκη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν και φέτος στη Λειτουργία του Μουσείου, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των μελών αυξήθηκε κι άλλο φέτος. Συμμετέχουν παιδιά και ενήλικοι από όλο το νησί σε όλες τις ομάδες μεγαλώνοντας τον Σύλλογο και κάνοντάς τον να έχει σημαντική θέση στα πολιτιστικά της Πάρου.

Οικονομικά: Είναι γνωστό ότι όλες οι δράσεις που αναπτύσσονται είναι δωρεάν και θα συνεχίσουν όσο οι οικονομικές αντοχές το επιτρέπουν. Ο σύλλογος δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτος ούτε ταυτίστηκε με κάποιον κρατικό ή κομματικό φορέα προκειμένου να κερδίσει κάτι. Αυτήν την ανεξάρτητη πορεία, βασισμένη σε γνήσιο εθελοντισμό και προσφορά στο νησί και στην χώρα μας, θέλουμε να συνεχίσουμε παρά την εντελώς αρνητική συγκυρία. Η στήριξη από τον λαό της Πάρου μας δίνει δύναμη.

Οι εκδηλώσεις τις απόκριες αλλά και αυτές στο προαύλιο της Παναγίας είναι οι μόνες που

χρηματοδοτούν ουσιαστικά τον Σύλλογο, γι αυτό καλούνται όλοι να συμμετέχουν μαζικά σ' αυτές.

Απολογισμός δράσης:

Το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά με τη χώρας να βαβίζει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Σε μια τέτοια χρονιά ο Σύλλογός μας προσπάθησε να κινηθεί με σύνεση και αποφασιστικότητα και δίνοντας στα νέα παιδιά αλλά και στα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη του τη δυνατότητα να χαίρονται και να ξεχνούν τα καθημερινά προβλήματα χωρίς το άγχος του να πληρώνουν γι αυτό Η δράση του Συλλόγυ κατά μήνα ξεκινά με τον Ιανουάριο που μας πέρασε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Το Χορευτικό τμήμα μας στην Αθήνα πήρε μέρος στις εκδηλώσεις κοπής πίττας των συλλόγων Ναουσαίων και Παρίων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Παριανή Αποκριά. Παρουσιάστηκαν 15 θέματα με βάση τον παραδοσιακό χορό, την μουσική, τα θεατρικά και σατιρικά δρώμενα και τα χορωδιακά στιγμιότυπα και με αφιέρωμα στο Πατρινό καρναβάλι.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ξεκινούν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας με το έργο « Η Πεντανόστιμη» της Λένας Διβάνη με ιδιαίτερη επιτυχία, που συνεχίστηκαν και τον επόμενο μήνα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ : Η Παιδική σκηνή της Θεατρικής Ομάδας παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία το έργο της «¨Ένα μπαλόνι μυστικά» σε σκηνοθεσία Σ. Αγγελοπούλου. Τον ίδιο μήνα έγιναν και τρεις πασχαλινές εκδηλώσεις του Συλλόγου, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην Νάουσα ενώ της Ζωοδόχου Πηγής έγιναν εκδηλώσεις στην Παροικιά και στο Άσπρο Χωριό.

Παράλληλα το τμήμα του Κώστου εμφανίστηκε στα Καρδάμυλα Χίου.

ΙΟΥΝΙΟΣ: στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μία πολιτιστική ημερίδα ,όπου μικροί χορευτές χόρεψαν και απέδωσαν θεατρικά δρώμενα , ενώ η Χορωδία των ενηλίκων ερμήνευσε τραγούδια της Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της κυρίας Φ. Θεοφίλου. Σε μια ακόμη εκδήλωση η Χορωδία Ενηλίκων τραγούδησε στα πλαίσια της ονοματοδοσίας οδού της Παροικιάς προς τιμήν του Συλλόγου Αιμοδοτών Πάρου.

Το χορευτικό τμήμα άρχισε τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του στο προαύλιο της Παναγίας στην Νάουσα και έδωσε επίσης παραστάσεις και στον Κώστο μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

Τον ίδιο μήνα παιδιά των εφηβικών ομάδων χορού συμμετείχαν στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Special Olympics , στην Νάουσα.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Μεγάλες χορευτικές βραδιές διοργάνωσε ο Σύλλογος στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα, με συμμετοχή πολλών χορευτών και μουσικών.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε η 7η Μικρασιατική συνάντηση στο Άσπρο Χωριό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ατλαντίς» . Φιλοξενήθηκε το Χορευτικό συγκρότημα «Αγ. Ιωάννης Θεολόγος» από το Νέο Μελί Μεγάρων, πρόσφυγες από το Μελί Ερυθραίας Μικράς Ασίας .

Στα μέσα του ίδιου μήνα το χορευτικό ταξίδεψε και χόρεψε στο πανηγύρι του Σταυρού στη Δονούσα σε διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας πήγε πολύ καλά στην Χίο όπου συμμετείχε στην 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Το φετινό της έργο, «η Πεντανόστιμη» είχε την τιμή να παρουσιαστεί την Τελετή έναρξης του σημαντικού αυτού θεατρικού φεστιβάλ του Αιγαίου μπροστά σε πολυπληθές κοινό και πολλούς επίσημους του Αιγαίου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ξεκίνησαν τα μαθήματα σε όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου στην Νάουσα , στον Κώστο με την κα Αθ. Μπαφίτη και στο Άσπρο Χωριό με τους Α-Μ. Μοστράτου και Στ. Ζουμή.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Εκδήλωση της Χορωδίας Νάουσας στο άναμμα της φάτνης στην Πλατεία Νάουσας ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη βραδιά.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα, η θεατρική ομάδα, η Χορωδία και η Λαογραφική Νάουσας Πάρου εύχονται σε όλους «Καλές Γιορτές»

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos