Μια εκδήλωση, μια αχτίδα φωτός σ’ ένα μέλλον αόρατο…

14 Φεβρουαρίου 2012 21:45

Σε δύσκολες εποχές ο άνθρωπος, πολλές φορές αναζητά καταφύγιο στην τέχνη σε διάφορες μορφές της. Όταν μάλιστα πρωταγωνιστούν οι νέοι, αυτό παίρνει μιαν άλλη διάσταση και έχει ένα άλλο «πέρασμα» στο κοινό.

Η φετινή αποκριάτικη προσπάθεια του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» είχε κύριο στόχο να αποσπάσει το μυαλό από τις μαύρες σκέψεις για το μέλλον, να δώσει σε δραστήριους πολίτες της Πάρου την ευκαιρία να δείξουν πως μπορούν να διασκεδάσουν οι ίδιοι και, παράλληλα, να φέρουν χαρά και σ' αυτούς που τους βλέπουν. Παράλληλα προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στη νέα γενιά που καλείται να βαδίσει σε αβέβαια μονοπάτια...

Η όλη εκδήλωση βασίστηκε σε δεκαοκτώ θέματα που οργάνωσαν τα Χορευτικά τμήματα, η Θεατρική Ομάδα, η Χορωδία, το Μουσικό Τμήμα, η Ιματιοθήκη αλλά και το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού και κράτησε για πολλή ώρα αμείωτο το ενδιαφέρον των πάρα πολλών θεατών που γέμισαν τον κέντρο «Μινώα» Νάουσας, το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου.

Οι χοροί: παρουσιάστηκαν χοροί από την Σάμο, την Ίμβρο, την Χίο, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, με τις ωραίες φορεσιές των περιοχών, κεφάτα τραγούδια και πολλή διάθεση από τις χορευτικές ομάδες της Νάουσας του Κώστου και του Άσπρου Χωριού.

Τα Παριανά αποκριάτικα παιχνίδια ενθουσίασαν το κοινό θυμίζοντας ωραίες εποχές ,αλλά και χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

Η σάτιρα στα τηλεοπτικά «Δέστε τους», «Μπλακ Άουτ» ήταν καυστική ,ενώ συνοδεύτηκε με ωραίες χορογραφίες των Εμ. Τσενάϊ και Γ. Νικολόπουλου, αντίστοιχα.

Η Χορωδία Νάουσας παρουσίασε παλιά και νέα τραγούδια με τον Π. Σκιαδά να συνοδεύει στο ακορντεόν, ενώ οι Β. Τριαντάφυλλος και Α. Σκιαδάς ενθουσίασαν τον κόσμο παίζοντας τσαμπούνα και τουμπάκι.

Το Λαογραφικό αφιέρωμα στη Θράκη, ήταν ένα σημαντικό τμήμα της όλης εκδήλωσης. Περιλάμβανε την αναπαράσταση του διονυσιακού αποκριάτικου εθίμου «Μπέης» από τα χωριά Βρυσικά και Ελιά Έβρου, που έγινε με την βοήθεια των Θρακιωτών της Πάρου, Π. Κατσιακούδη, Θ. Θεοδωράκη και Ελ. Ζέλκα και της Θεατρικής ομάδας Νάουσας.

Αυθεντικές φορεσιές και χοροί της Θράκης: Σπάνια θρακιώτικα κοστούμια που ανήκουν στον σύλλογο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο ,όπως και οι χοροί της περιοχής που δίδαξε ο Θ. Σπανόπουλος, ερχόμενος ειδικά για την εκδήλωση από την Αθήνα. Ο Σύλλογος τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Το Μουσικό τμήμα: Οι μουσικοί έπαιξαν με πραγματικό κέφι διασκεδάζοντας όλον τον κόσμο μέχρι αργά το απόγευμα. Έπαιξαν οι Μανώλης Δελέντας, βιολί, Παναγιώτης Μενέγος λαούτο, Εμμανουέλα Γαβαλά τουμπελέκι, Κυριακή Σπανού και Άννα Ρούσσου, τραγούδι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos