×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Δυνατή» η έναρξη των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στη Νάουσα

19 Ιουνίου 2013 13:17

Την Κυριακή 16 Ιουνίου το προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας στη Νάουσα πλημμύρισε από τα νιάτα αλλά και τους ενήλικους της Πάρου, που έδωσαν ένα ισχυρό δείγμα της πολιτιστικής τους δουλειάς στη μουσική, το χορό, το θέατρο και την Χορωδία.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα της Νάουσας προσπερνώντας δυσκολίες που φαινόταν ανυπέρβλητες συνεχίζει την αφιλοκερδή προσφορά του στον πολιτισμό της Πάρου αλλά και στην προβολή του νησιού μας στους επισκέπτες του. Σε μια εποχή που όλα μετρώνται με οικονομικούς δείκτες, το Συγκρότημα προσφέρει σε μεγάλους και μικρούς τη δυνατότητα να ασχολούνται με υγιείς δράσεις μακριά από διαχωρισμούς ,τοπικισμό και παλαιοκομματικές αγκυλώσεις.

Το πρόγραμμα της κυριακάτικης εκδήλωσης άρχισε με τα πολύ μικρά παιδιά που παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι» των Ε. Τύμπα-Ψυρροπούλου και Κ. Παγιαβλή, σε σκηνοθεσία Υπ. Ρούσσου όπου οι μικροί ηθοποιοί γνώρισαν τα παλιά επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια στο νησί και παράλληλα υπενθύμισαν στους μεγάλους μια εποχή που πέρασε...

Στη συνέχεια, μουσική και χοροί της Θάσου, της Χίου, των Μικρασιατικών παραλίων, της ϊμβρου και της Τενέδου ενώ η Χορωδία Νάουσας, υπό την διεύθυνση της μουσικού Κας Φ. Θεοφίλου απέδωσε μικρασιάτικα τραγούδια.
{vsig}mousikoxoreutiko-1{/vsig}

Η εντυπωσιακή βραδιά ολοκληρώθηκε με χορούς και έθιμα της Πάρου. Οι πολλοί θεατές, Έλληνες και ξένοι χάρηκαν ιδιαίτερα την έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συγκροτήματος και ενδιαφέρθηκαν για τις επόμενες εκδηλώσεις, που σας παραθέτουμε:

ΙΟΥΝΙΟΣ:

- Δευτέρα 24 Ιουνίου, Αγ. Τριάδας, Λεύκες, 9 μ.μ.: Μουσική και τραγούδια από την Χορωδία Νάουσας. Διεύθυνση: Φένια Θεοφίλου.

- Τρίτη 25 Ιουνίου, « Αγ. Αθανασίου, Παρίου», Κώστος, Πλατεία, 9 μ.μ. :Χοροί και τραγούδια από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» / τμήμα Κώστου.

- Κυριακή 30, Προαύλιο Παναγίας Νάουσας 9 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα: Αφιέρωμα στην Εύβοια,

Γ. ΙΟΥΛΙΟΣ

- Κυριακή 7, 9 μ.μ. Λιμάνι Νάουσας: Η Χορωδία Νάουσας σε τραγούδια της θάλασσας. Διεύθυνση: Φένια Θεοφίλου.

- Κυριακή 14, Προαύλιο Παναγίας Νάουσας 9 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα: Αφιέρωμα στον Παριανό Γάμο.

- Κυριακή 21, Προαύλιο Παναγίας Νάουσας 9 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα: Αφιέρωμα στις Σποράδες και το Πήλιο.

Δ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Κυριακή 1, Προαύλιο Παναγίας Νάουσας, 9 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα από διάφορες περιοχές.

- Σάββατο, 7, Α. Χωριό: 9 μ.μ, «Μικρασία και κλασική μουσική»: Συναυλία με έργα των Μικρασιατών συνθετών Αρ. Κουνάδη, Γ. Κωνσταντινίδη και Μ. Καλομοίρη για βιολί, πιάνο και τραγούδι. Βιολί: Ανδρ. Χανιώτης-Μαρουσώ Μενέγου,

- Κυριακή 8, Α. Χωριό, 8 μ.μ.: 9η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου- Χορωδία, Χοροί και Θεατρικά δρώμενα, συνδιοργάνωση με τον Π.Σ. «Ατλαντίς», και φιλοξενούμενο Σύλλογο.

Λειτουργία Μουσείου:

-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ»

Ανοικτή, 15/6/13-15/9/13, καθημερινά 19:00-21:00

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos