×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος, Νάουσα: Oδοιπορικό στο νησάκι της Αγίας Καλής

28 Ιουνίου 2013 01:33

Στο πανέμορφο νησάκι της Αγίας Καλής που δεσπόζει σαν στολίδι στον κόλπο της Νάουσας γιoρτάζεται η Ανάληψη του Κυρίου όταν το βράδυ της παραμονής της εν λόγω εορτής συρρέει

εκεί και ανταμώνει πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει στο εόρτιο κλίμα μιας μαγευτικής ατμόσφαιρας κατανυκτικού και φυσικού κάλλους.

Το parianostypos.gr, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου στο νησάκι και κατέγραψε μοναδικές εικόνες από την εόρτια μέρα του μικρού αυτού νησιού.

Στο νησάκι της Αγίας Καλής βρίσκεται η εκκλησία της Αναλήψεως η οποία ανακαινίστηκε περί το 1934 - 1935. Το ίδιο το νησί όμως, φαίνεται να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορικής παριανής παράδοσης καθώς ήδη από το 1500 μ.Χ. αναφέρεται στις πηγές ενώ την περίοδο 1770 - 1771 λειτούργησε ως ναυαρχείο των Ρώσων.

Αυτό μαρτυράται από το μνημείο που υπάρχει εκεί υπέρ των αποθανόντων Ρώσων του ρωσικού στόλου κατά την παραπάνω περίοδο.

Γιατί η Πάρος, ένας καμβάς απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, πλούσιας ιστορίας, θρησκευτικής παράδοσης και πολιτισμικού πλούτου, αποτελεί έναν τόπο που συνδυάζει αρμονικά όλες τις πτυχές μιας μοναδικής πολιτιστικής φυσιογνωμίας και ταυτότητας που οι ρίζες της χάνονται στην απώτατη μνήμη.

Εμείς στο parianostypos.gr, δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε, να προβάλλουμε και να επιμένουμε στην ζωντανή προώθηση του τόσο πλούσιου και πολυδιάστατου παριανού πολιτισμού μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα που ως διαδικτυακό μέσο έχει απήχηση σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και παντού στον κόσμο, αξιοποιώντας πάντα κάθε τεχνολογική δυνατότητα και εξέλιξη για την καλύτερη προβολή του νησιού μας.

Παρακολουθήστε σε ένα μοναδικό βίντεο τις εικόνες από τη γιορτή της Αναλήψεως και το οδοιπορικό του parianostypos.gr στο πανέμορφο αυτό νησάκι της παριανής φύσης και παράδοσης.

Πατήστε εδώ για το βίντεο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos