×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πλημμύρισε από τους ήχους της τσαμπούνας και του σουραυλιού η Πάρος και η Αντίπαρος

28 Σεπτεμβρίου 2013 03:37

Ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η 1η ημέρα της μουσικής πανδαισίας της 3ης Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών.

Η 3η συνάντηση, 12η κατά σειρά που είχε ως αφετηρία το 2002 το νησί της Κέας και στη συνέχεια καθιερώθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων νυν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διαρκέσει στην Πάρο έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Κατά την πρώτη ημέρα οι εκατοντάδες μουσικοί, οι περισσότεροι από κάθε προγενέστερη συνάντηση, συναντήθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο της Αγκαιριάς και από τότε οι τσαμπούνες πήραν φωτιά μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν η πολυπληθής ομάδα των οργανοπαιχτών κατέληξε στην Αντίπαρο.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους την έζησαν, αφού οι θεματοφύλακες της παράδοσης αντάλλαξαν εμπειρίες επιδεικνύοντας την δεξιοτεχνία τους ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η συμμετοχή νέων παιδιών τα οποία μυούνται στην λαϊκή μουσική παράδοση του Αιγαίου.

Η Μουσική συνάντηση συνεχίζεται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με επισκέψεις των οργανοπαιχτών στα περισσότερα χωριά της Πάρου ενώ λίγο μετά το μεσημέρι οι αποστολές θα καταλήξουν στο Άσπρο χωριό.

Το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στη Νάουσα.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

11:00 – 12:30 Μουσική περιήγηση στα χωριά: Κώστος, Λεύκες, Πρόδρομος, Μάρμαρα και Μάρπησσα. Κατάληξη της περιήγησης στο Άσπρο Χωριό.

13:00 – 16:00 Πλατεία Άσπρου Χωριού. Προβληματισμοί και κατάθεση εμπειριών των φιλοξενουμένων μουσικών και μουσικολόγων.

Προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Άγη Κελπέκη «Βραδιά τσαμπούνας στις Λεύκες το 2001».

Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων των μουσικών σχημάτων.

20:00 – 24:00 Νάουσα, μουσικός περίπατος στον οικισμό. Μουσικοχορευτική βραδιά και λαϊκό γλέντι

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos