Κατάνια Ιταλία: Η ανακάλυψη των Αρχαιολογικών ανασκαφών που ενώνουν την Σικελία και την Ελλάδα - Γιάννος Koυράγιοs, το αρχαϊκό ιερό στο Δεσποτικού

04 Νοεμβρίου 2013 18:45

Στην νησίδα Δεσποτικό που ανήκει στις Κυκλάδες εκαναν την πρακτική τους άσκηση, φοιτητές απο το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου της Κατάνιας στην Σικελία.

Στην διάσημη αίθουσα "Coro di Notte", στο πρώην μοναστήρι των "Benedettini" στην Κατάνια, φιλοξένησε τους εκπροσώπους της πρωτοβουλιας: την επίτροπο πολιτισμου της Περιφέρειας της Σικελίας Μariarita Sgarlata, τον επίτιμος πρόξενο της Ιταλίας στην Παρο Βαζαιο Πετροπουλο, τον επίτιμος πρόξενο της Ελλάδας στην Κατανια Arturo Bizzarro,. τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού τμήματος του πολυτεχνείου της Κατάνιας καθηγ Μassimo Frasca και τον υπεύθυνο του Ιταλικού Προξενικού Γραφείου στην Πάρο Πολ.Μηχ. κ. Ιάκωβο Σκιαδά.

Το μάθημα της αρχαιολογικής κληρονομιάς στο πολυτεχνείο της Κατάνιας το παρακολουθούν πολλοί φοιτητές τόσο απο την Κατάνια και την Μεσίνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην ανασκαφή στο Δεσποτικό, ακόμη σε εξέλιξη, η οποία από το 2005 έχει φέρει στο φως αξιόλογα ευρήματα.

"Αυτές οι ανασκαφές έχουν ρίξει φως στην τοπογραφία της αρχαίας πόλης και μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε εναν μεγάλο πολιτισμό, ο οποιος κατακλύζεται από εδαφικές και ιστορικές αλλαγές - είπε η Επίτροπος της Σικελίας Μariarita Sgarlata, η οποία είναι επίσης καθηγητής της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στο πολυτεχνειο της Κατανιας – αυτη η τοσο σημαντικη ανασκαφη στο Δεσποτικο του Αρχαιολογου Γιαννου Κουραγιου, πρέπει να γινει γνωστή και να την επισκέφτουν όχι μόνο οι αρχαιολογοι, μα κυριος ο απλος κοσμος.

Υπέροχη ήταν η ανακάλυψη του σημαντικού και μοναδικού ζωγραφισμένου πήλινου γυναικείου αγάλματος, μεγάλων διαστάσεων, που χρονολογείται γύρω στο 680-660 π.Χ. Σωζεται μόνο ο άνω κορμός με το κεφάλι και απεικονιζει τον Απολλωνα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos