Οι μαθητές κάτι μαγείρεψαν…και η Νάουσα τίμησε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

11 Νοεμβρίου 2013 15:21

Μια ξεχωριστή δραστηριότητα ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της

Νάουσας. Τα παιδιά της Β΄ τάξης μετά από πολύμηνη προσπάθεια παρουσίασαν το Ημερολόγιο του 2014 «Πολυπολιτισμική γαστρονομία και παριανές γεύσεις» με πρόλογο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Η πρωτοβουλία ήταν της καθηγήτριας Υπαπαντής Ρούσσου, που πρότεινε την καταγραφή συνταγών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το ημερολόγιο περιέχει συνταγές από τις χώρες καταγωγής των παιδιών και βέβαια και παριανές. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δουλειά που ένωσε μαθητές με καταγωγή από την Ρωσία, την Γερμανία, Βουλγαρία, Περού, Σουηδία, Αλβανία, Ισραήλ, Καναδά με την «σφραγίδα» της παριανής κουζίνας.

Τα παιδιά ρώτησαν, έψαξαν, μαγείρεψαν και κατέγραψαν ωραίες συνταγές και ένιωσαν υπερήφανα στην εκδήλωση που έγινε στο Γυμνάσιο Νάουσας από τούς Συλλόγους καθηγητών και Γονέων.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση να επιμεληθεί τις συνταγές αλλά και να προλογίσει την προσπάθεια. Παράλληλα ταξίδεψε μέχρι την αγαπημένη της Νάουσα για να παρουσιάσει το Ημερολόγιο.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου οι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους στο πρόγραμμα ενώ η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το Ημερολόγιο, τους στόχους και τις προοπτικές αυτών των δράσεων.

Στη συνέχεια η Νάουσα μέσω του Συλλόγου Γονέων τίμησε την διάσημη Ναουσαία που προβάλλει τόσο πολύ την αυθεντική Πάρο αλλά και την καθηγήτρια Υπαπαντή Ρούσσου για την πολύχρονη προσφορά της στους μαθητές αλλά και στην Πάρο γενικότερα. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πρωτοτυπία και την χρηστικότητα των συνταγών αλλά και την ποιότητα της έκδοσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά δώρων από τον Σύλλογο Γονέων προς τους μελλοντικούς μαγείρους της Πάρου και προσφορά εξαιρετικών φαγητών και γλυκών από τους γονείς των μαθητών.

Ο Σύλλογός συγχαίρει τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου Νάουσας που σε τόσο δύσκολους καιρούς πραγματοποίησαν μια συλλογική δράση μακριά από ρατσιστικές διακρίσεις που δίνει προοπτική ομαλής συμβίωσης για τους κατοίκους της σημερινής Πάρου. Ευχαριστεί επίσης τους γονείς που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο καλεσμά μας για την προετοιμασία των γλυκών για την γιορτή. Παράλληλα ευχαριστεί για άλλη μια φορά , πρώτα την κ. Υπ.Ρούσσου γιατί αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας, και στη συνέχεια την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ένα γνήσιο τέκνο της Νάουσας, για την προσφορά της στον τόπο.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos