×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Eπετειακή Λαμπαδηφορία στην Παροικία (Φωτό + Βίντεο)

26 Μαρτίου 2014 21:51

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αναβίωσε στην Παροικία το έθιμο της λαμπαδηφορίας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

 Κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια μικροί και μεγάλοι λαμπαδηφόροι απέτισαν φόρο τιμής στους εθνικούς αγωνιστές του 1821 και ιδιαίτερα στη μνήμη της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους που ως γνωστόν πέθανε στην Πάρο.

Το έθιμο της λαμπαδηφορίας που ανάγεται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την Ανάσταση του Γένους και το φως από τις αναμμένες δάδες την αναγέννηση της ελπίδας και της ελευθερίας.

Οι λαμπαδηφόροι στην Παροικία ξεκίνησαν γύρω στις 8 το βράδυ από τον 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας διέσχισαν την παραλιακή οδό διήλθαν στην παλαιά αγορά και στα σοκάκια της Παροικίας για να καταλήξουν λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην πλατεία της Μαντoύς όπου τους περίμεναν κεράσματα και σούμα.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο

Κατά τη διαδρομή τους τραγουδούσαν επετειακά τραγούδια με προεξάρχουσα τη Χορωδία Μουσικής του Δήμου Πάρου και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάρου.
Ήταν μια όμορφη συμβολική βραδιά ιστορικής μνήμης που εκτυλίχθηκε σε ατμόσφαιρα ομόθυμης συγκίνησης και ανάτασης για τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Διοργάνωση: ΚΔΕΠΑΠ, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos