×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Έκθεση Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων

23 Απριλίου 2014 15:14

Η Στρονγκόλη είναι ο πέμπτος σταθμός της περιοδεύουσας έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα». Η έκθεση εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία

 την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο και θα παραμείνει στην πόλη της Στρονγκολης μέχρι τις 25 Απριλίου, το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί κάθε μέρα από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Η έκθεση φωτογραφίας στήθηκε από τον Δήμο της Στρονγκολης.

Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην παράκτια Ελλάδα του Αιγαίου και την Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας,  καθώς και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ανταλλαγών, του τουρισμού, του εμπορίου, καθώς και των επιστημονικών προγραμμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, με την ενεργοποίηση φορέων των δύο περιοχών. Την έκθεση επιμελείται ο Πολ.Μηχ. Ιάκωβου Σκιαδά

Ήταν παρόντες η Νομάρχης Μαρία Ρόζα Τιρονε, ο Δήμαρχος της Στρoνγκολης Μικελε Λαουρεντζανο, η Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Μαρια Σγκρο, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο καθηγητής Λορεντζο Μπερνα, ο επιμελητής της έκθεσης Πολ.Μηχ. Ιάκωβος Σκιαδάς, οι φωτογράφοι Γιαννης Μποβας, Φραντσεσκο Λαμαννα, Τζιουλιανο Μοντεροσσο και άλλες προσωπικότητες. Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε από την καθηγήτρια Άννα Ρουσσανο.

To γεγονός καλύφτηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Την έκθεση οργανώνουν, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας μαζί με, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στην Αθήνα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci», τον Ελληνικό Σύλλογο Φιλίας στην Περούτζια «Αλαρίκο Σιλβέστρι»,την Ελληνική Κοινότητα Μπάρι, το Πανεπιστήμιο «Άλντο Μόρο» στο Μπάρι, «Κέντρο για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας Δημήτρης Γλάρος» στο Μπρίντιζι, τον Ελληνικό Σύλλογο στον Τάραντο, τον Δήμο της Στρόνγκολης, τον Ελληνικό Σύλλογο του Στενού της Μεσσίνα, την Αρχαιολογική Σχολή Κατάνιας.

Η έκθεση ήταν στην Περούτζια από 7 έως 14 Φεβρουαρίου, στον Τάραντο από 7 έως 14 Μαρτίου στο Μπρίντιζι από 21 έως 28 Μαρτίου, στο Μπάρι από 7 έως 11 Απριλίου, θα παραμείνει στην Στρόνγκολι από 16 έως 25 Απριλίου, θα πάει στην Μεσσίνα από 2 έως 9 Μαΐου, στις Συρακούσες από 16 έως 23 Μαΐου, Αντίπαρο από 4 έως 13 Ιουλίου, Πάρο από 20 έως 30 Αυγούστου και στο Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos