Πάρος - Νάουσα: Έκθεση έργων εργαστηρίου ψηφιδωτού

30 Απριλίου 2014 01:20

Mε επιτυχία διοργανώθηκε η πρώτη Έκθεση με έργα του "Εργαστηρίου Ψηφιδωτού" του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου.

 Η έκθεση παρουσιάστηκε από 16-18 Απριλίου 2014 στην Αίθουσα Τέχνης Αγ. Αθανασίου στη Νάουσα Πάρου. Η προσέλευση του κόσμου, ντόπιων κι επισκεπτών, ήταν μεγάλη, ενώ την Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου την έκθεση επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές λυκείου του Λος Άντζελες των Η.Π.Α. Οι μαθητές που, λόγω του ενδιαφέροντός τους για το ψηφιδωτό, βρήκαν ότι υπήρχε ανάλογη έκθεση στο νησί και ζήτησαν να την επισκεφτούν στο διάστημα της παραμονής τους, παρακολούθησαν μικρό μάθημα από τη δασκάλα του εργαστηρίου κα Σοφία Πιτσικάλη, ενώ κατόπιν είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και οι ίδιοι μικρά έργα. Στο τέλος της ημέρας προσφέρθηκαν κεράσματα, προσφορά μελών του συλλόγου.
Για την επίσκεψη αυτή έγραψε και η δασκάλα του εργαστηρίου ψηφιδωτού:
"Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό , το διασκεδάσαμε όλοι μας, και για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως η τέχνη ενώνει τους λαούς , όσες διαφορετικές κουλτούρες κι αν έχουν! Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες οι κοπέλες της ομάδας και του συλλόγου που καταφέραμε να έχουμε μαζί μας στην προσπάθεια μας , νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τα όμορφα πράγματα της ζωής!!!".
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους φίλους και μέλη του συλλόγου που βοήθησαν στο στήσιμο της έκθεσης, ιδιαίτερα τη δασκάλα κα Σοφία Πιτσικάλη για το χρόνο που διέθεσε και τη γνώση που μοιράστηκε με όλους μας τα δύο αυτά χρόνια που λειτουργεί το εργαστήρι και φυσικά τις μαθήτριες που με επιμονή κι υπομονή δημιούργησαν τα πολύ όμορφα έργα.

Β) ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ

Σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν έθιμα του χωριού μας που έχουν ατονήσει με την πάροδο του χρόνου και μετά από πρόταση του ακούραστου συνεργάτη και συμπαραστάτη του συλλόγου κ. Γιάννη Τριπολιτσιώτη, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου αναβίωσε το έθιμο του "Ντελάλη" κατά τη Μ. Εβδομάδα. Συγκεκριμένα τη Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου ο κ. Γιάννης Τριπολιτσιώτης αναλαμβάνοντας το ρόλο του παλιού ντελάλη κάλεσε όλο το χωριό "να ορίσει στην εκκλησία και στα δώδεκα ευαγγέλια", και "στην εκκλησιά" την Μ. Παρασκευή.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τριπολιτσιώτη για την ιδέα που μοιράστηκε με μας, για το χρόνο που διέθεσε και του ευχόμαστε και του χρόνου να συνεχίσει να προσκαλεί στην "Εκκλησιά" τους πιστούς.

Γ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας" στη Νάουσα, την Κυριακή 11 Μαΐου στις 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου

Ανθούλα Θεοδωράκου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos