×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Πάριος οίνος ευφραίνει»

02 Ιουλίου 2014 11:47

Το 2ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων της Πάρου με την επωνυμία «Πάριος οίνος ευφραίνει» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 4 έως 6 Ιουλίου 2014 στην Μαρίνα της Νάουσας.

"Είναι σαφές ότι η δημιουργία ενός κρασιού αγγίζει και την σφαίρα της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε λαού, στιγματίζοντας μια γεωγραφική περιοχή κάθε χώρας, μια ιστορική περίοδο ενός έθνους και μια στάση ζωής των κατοίκων της.

Αξίζει λοιπόν η ετήσια διοργάνωση ενός θεματικού Φεστιβάλ για να βάλουμε όλους τους ενδιαφερόμενους στη μοναδική παριανή ατμόσφαιρα των Κυκλάδων, με τον καταγάλανο ουρανό, την θάλασσα, την φιλοξενία, τις νοστιμιές της χώρας και φυσικά κοντά στον οίνο τον ελληνικό, που ανέκαθεν έρεε διαχρονικά μέσα στο DNA του Έλληνα και τον κόσμο.

Έχει σημασία να τονιστεί η ιδιαιτερότητα της παραγωγικής διαδικασίας των παριανών κρασιών προσφέροντας σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού μας ξεχωριστές οινικές απολαύσεις από τους καρπούς που μας δίνει απλόχερα η παριανή γη.

Χρήστος Βλαχογιάννης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ"

"Αγαπητοί μου συμπολίτες Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά και αίσθημα ευθύνης για την ανάδειξη της αμπελο-οινικής κληρονομιάς, προετοιμάσαμε και φέτος το 2ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο νησί μας.

Με κεντρικό θέμα τον «ΠΑΡΙΟ ΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» συμμετέχουμε και επίσημα ως Δήμος στην παγκόσμια ιδέα του Οινοτουρισμού. Ανάμεσα λοιπόν στα περίφημα αμπελουργικά κομμάτια του Διονυσιακού μωσαϊκού όλης της χώρας, δεσπόζει και το νησί μας με τα αυθεντικά παριανά κρασιά και τα μοναδικά του προϊόντα που θα προβληθούν στις 4 - 6 Ιουλίου 2014.

Έχοντας την βεβαιότητα ότι η συνεχής αναζήτηση των γευστικών απολαύσεων της ζωής, αναδεικνύεται πλέον ως κυρίαρχο στοιχείο μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του πολιτιστικού αυτού τριημέρου, που προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία μεθυστικής απόδρασης από την καθημερινότητα αναδεικνύοντας παράλληλα την τέχνη και τον κόπο του παριανού οινοπαραγωγού.

Άννα Κάγκανη-Κορτιάνου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π."

Ένα γόνιμο τριήμερο τοπικών γεύσεων Οίνου & Πολιτισμού που διοργανώνεται από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ με στόχο την ανάδειξη της αμπελο-οινικής μας κληρονομιάς.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί τα εκλεκτά προϊόντα των δημιουργών της παριανής υπαίθρου, φιλοδοξώντας να κερδίσουμε ζηλευτές πρωτιές στο χώρο του σύγχρονου Οινοτουρισμού!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.7.2014

12.30 Επίσκεψη στον αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις του Γιώργου Μωραΐτη με παρουσίαση και δοκιμή κρασιών «Το κρασί του νησιού».

Τρόποι μεταφοράς: Συνάντηση στο οινοποιείο ή προαιρετικά αναχώρηση με πούλμαν από την πλατεία της Νάουσας στις 12.00

20:00 Κτίριο Μαρίνας, Νάουσα

Έναρξη Φεστιβάλ από τα παιδιά του Παιδικού σταθμού Αρχιλόχου.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Τα τυριά το Αιγαίου και χαρακτηριστικά της Παριανής γεύσης» με εισηγητή για τα τυριά του Αιγαίου τον κύριο Γιώργο Πίττα συγγραφέα Μέλος του ΔΣ Ξενοδ. Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Χατζηνικολάου θα παντρέψει πέντε επίλεκτα κρασιά ΠΟΠ με πέντε αντίστοιχα τυριά ΠΟΠ.

Άννα Ζουμή, οινολόγος «Το χθες και το σήμερα της χωρικής οινοποίησης».

Τσιράκης Χαράλαμπος, Χημικός - Οινολόγος Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αλκοολική ζύμωση - απόσταξη ποικιλίες κρασιών - κατηγορίες οίνου».

Γεμενί. Η μαγείρισσα του εστιατορίου Γεμενί θα παρουσιάσει το παραδοσιακό φαγητό κατσικάκι σε κρασί και τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα.

Υλοποίηση Μελωδικού Πολυθεάματος «Οίνος & Πνεύμα» σε γιγαντοοθόνη και παρουσιαστή τον οινολόγο Δρ Δημήτρη Χατζηνικολάου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5.7.2014

11.30 Επίσκεψη στον αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Νίκου Λουρίδη στη Μάρπησσα.

Τρόποι μεταφοράς: Συνάντηση στο οινοποιείο ή προαιρετικά αναχώρηση με πούλμαν από την πλατεία της Νάουσας στις 11.00

20:00 Κτίριο Μαρίνας, Νάουσα

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Πάρος χιλιάδες χρόνια οινικής παράδοσης» Εισηγητές: Η κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου αρχαιολόγος ιστορικός, ο κος Γ. Βασιλειόπουλος και η κα Κ. Τριπολιτσιώτη με θέμα «Πάριος οίνος ο άδολος» και η κυρία Άννα Ασπροπούλου μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος, θα διαβάσει κείμενα του καθηγητή κου Ν. Αλιμπράντη, και ο μοναχός Λεόντιος Ι.Μ. Λογγοβάρδας θα κλείσει με την σχέση του οίνου με την Εκκλησία. Συντονιστής της ημερίδας ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου.

22.00 Κτίριο Μαρίνας, Νάουσα

Χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στον οίνο με την συμμετοχή των χορωδιών Δημοτικής Σχολής Μουσικής, Γυμνασίου Αρχιλόχου, Συλλόγου Γυναικών Νάουσας, Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας και την Χορωδία του ΚΑΠΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6.7.2014

12.00 Επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο και στα κελάρια του Μανώλη Μωραΐτη στη Νάουσα. Προβολή εταιρικού video και δοκιμή εμφιαλωμένων κρασιών.

21.30 Κτίριο Μαρίνας, Νάουσα

Κλείσιμο του Φεστιβάλ στην Γιορτή Ψαριού και πάντρεμα κρασιών και θαλασσινών από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Προβολή ντοκιμαντέρ «ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΣ» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου.

22.30 Μαρίνα Νάουσας

Συναυλία με τους Ν. Οικονομίδη και Κ. Σπανού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos