Συνέδριο για την Παναγία Εκατονταπυλιανή το Σεπτέμβριο

03 Φεβρουαρίου 2015 14:49

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων φέτος από την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της εκκλησίας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής προγραμματίζει

και διοργανώνει συνέδριο εντός του 2015 με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας του σπουδαίου παλαιοχριστιανικού μνημείου.

Η απόφαση ελήφθη πέρυσι το 2014 με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας και μεταξύ άλλων στοχεύει και στην απόδοση τιμής στην προσωπικότητα και την προσφορά του αείμνηστου διεθνούς φήμης καθηγητή και ακαδημαϊκού Αναστάσιου Κ. Ορλάνδου που ήταν επικεφαλής των εργασιών για την αποκατάσταση του ναού από το 1959 μέχρι το 1965.

Σύμφωνα με πληροφορίες του psts.gr το συνέδριο θα λάβει χώρα 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια της δεύτερης πανήγυρις της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που σύμφωνα με το θρύλο, η Αγία Ελένη έκανε τάμα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, να χτίσει ένα μεγαλύτερο και λαμπρότερο ναό στη Χάρη της, αν κατάφερνε να βρει το Σταυρό του Μαρτυρίου.

Αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται το πρόγραμμα από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και στέλνονται οι προσκλήσεις σε διακεκριμένους εισηγητές του χώρου για να συμμετάσχουν με επιστημονικές και θρησκευτικές εισηγήσεις.

Πολύ πιθανόν χωρίς να έχει επισημοποιηθεί μέχρι στιγμής το συνέδριο να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ο οποίος ως φοιτητής της Φιλοσοφικής στο τμήμα Αρχαιολογίας είχε συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos