Πάρος- Αντίπαρος - Δεσποτικό: Από την προϊστορία στα νεώτερα χρόνια

21 Ιουνίου 2015 15:20

Ο Δήμος Πάρου προχωρά με περηφάνια στην έκδοση του πρώτου της αρχαιολογικού οδηγού, ένα βιβλίο 128 σελίδων σε Ελληνικά και Αγγλικά, που στα χέρια του επισκέπτη αλλά και του Παριανού, θα αποτελέσει το κλειδί για την ενδοσκόπηση της πλούσιας ιστορίας του νησιού μας.

Από την Προϊστορία έως τα σύγχρονα χρόνια το βιβλίο αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει με συνοπτικό και πλήρες τρόπο την ιστορία της Πάρου αλλά και των γύρω νησιών που βρισκόταν υπό την επιρροή της, Αντιπάρου και Δεσποτικού, μέσα από την επιστημονική οπτική του αρχαιολόγου Γιάννου Κουράγιου.

Η Πάρος μας αξίζει την ανάδειξη της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της, αξίζει την σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και αυτό , γιατί όχι, θα μπορούσε να αποτελέσει την δική μας ταυτότητα.

Μετά την άκρως επιτυχημένη συνδιοργάνωση του Δ' Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου ο Δήμος Πάρου προχωρά προς αυτή τη κατεύθυνση με την έκδοση του αρχαιολογικού οδηγού και συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα μας να είναι η σήμανση των σπουδαιότερων αρχαιολογικών χώρων της Πάρου, με τρόπο σύγχρονο, αναλυτικό και χρηστικό.

Χρήστος Χριστόφορος

Αντιδήμαρχος Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos