Μια αξέχαστη βραδιά στο πανηγύρι του Αη – Γιάννη του Κλήδονα στην Αλυκή της Πάρου…

24 Ιουνίου 2016 20:14

Η όμορφη βραδιά της Πέμπτης 23 Ιουνίου στην Αλυκή της Πάρου, τα είχε όλα ώστε μείνει αξέχαστη στον πολύ κόσμο που συμμετείχε σε ένα από τα δημοφιλέστερα πανηγύρια της περιοχής. Το πανηγύρι του Αη – Γιάννη του Κλήδωνα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά, ακόμη πιο ζωντανό, ακόμη πιο όμορφο, με χορούς, παραδοσιακά δρώμενα και περίσσια φιλοξενία!

Οι φωτιές για το κάψιμο των Μάηδων, άναψαν στην παραλία της Αλυκής, για να επιδειχθούν αναβιώνοντας παραδοσιακά δρώμενα που χάνονται στα βάθη της ιστορίας του νησιού. Παιδιά κυρίως πηδούσαν χαρούμενα πάνω από τις φωτιές σε ένα έθιμο που κληροδοτήθηκε από το παρελθόν και έφθασε μέχρι τις μέρες μας.
Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς επιδόθηκε σε παραδοσιακούς χορούς που ζωντάνεψαν το κέφι και έδωσαν τον ηχηρό τόνο της παρούσας τοπικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.
Φωτισμένα βαρκάκια μέσα στο γραφικό λιμανάκι της Αλυκής ζωγράφισαν ένα ρομαντικό, νοσταλγικό μέσα στη νύχτα σκηνικό, που ολοκλήρωνε την μαγευτική από κάθε άποψη βραδιά.

Τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αλυκής που έκαναν τη νύχτα μέρα, έκλεισαν την εκδήλωση αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωσή της. Άφθονο ψητό χταποδάκι αλλά και παραδοσιακή σούμα, προσφέρθηκαν φιλόξενα στον κόσμο της εκδήλωσης μετά το πέρας της. Η Αλυκή όμως δεν αποτελεί έναν από τους μαγευτικότερους προορισμούς της Πάρου μόνο όταν φορά τα γιορτινά της, τα βράδια, στα περίφημα πανηγύρια της!

Πλανεύει με τις πλούσιες ομορφιές της και στο φως της ημέρας, καθώς αποτελεί έναν από τους ωραιότερους παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού στη νότια πλευρά της Πάρου.

Το απερίγραπτα γραφικό λιμανάκι με τα βαρκάκια του και οι χρυσαφένιες, πεντακάθαρες παραλίες με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά, κάνουν την Αλυκή ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της θάλασσας που επιθυμούν χαλαρωτικές, ξεκούραστες και ήσυχες οικογενειακές διακοπές - διαθέτει παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ - μακριά από πολύβουους προορισμούς.

Η απάνεμη, ξανθή παραλία της Αλυκής, η Πίσω Αλυκή με τα λευκά βότσαλα και τα αρμυρίκια, ο ήσυχος Αγ. Νικόλαος και ο περίφημος Φάραγγας με τα τέσσερα πανέμορφα κολπάκια του, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό και αποτελούν ιδανικές παραλίες για ξένοιαστο κολύμπι στα κατακάθαρα νερά τους.

Οι διακοπές όμως στο γαλήνιο περιβάλλον της Αλυκής, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ανέσεις, από άλλες πολυσύχναστες περιοχές! Η Αλυκή τα συνδυάζει όλα! Γαλήνη της θάλασσας και ηρεμία της φύσης με υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, που κάνουν τις διακοπές εκεί μια μοναδικά ανεπανάληπτη εμπειρία! Αν επιθυμείτε να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στην Αλυκή, κλείστε δωμάτιο στο Ξενοδοχείο «GALATIS HOTEL».

Το σύμπλεγμα κτισμάτων κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που παντρεύουν αρμονικά το μπλε με το λευκό, η μοναδικά προνομιακή θέση του σε μια γοητευτική και ήσυχη τοποθεσία δίπλα στην παραλία, η ποιότητα της φιλοξενίας και των υπηρεσιών του σε ένα ευχάριστο, οικείο περιβάλλον αλλά και οι ελληνικές και ξένες σπεσιαλιτέ στο εστιατόριό του, κάνουν το «HOTEL GALATIS» συνώνυμο των άνετων, ευχάριστων και αξέχαστων διακοπών σε μια από τις γοητευτικότερες περιοχές της Αλυκής.

Ποιος μπορεί όμως να επισκεφτεί την Αλυκή και να αντισταθεί στην απόλαυση ποιοτικών, γευστικότατων μεζέδων, στα γραφικά, πάνω στο κύμα φημισμένα ταβερνάκια της! Οι μυρωδιές εκεί, από τα ολόφρεσκα, ψάρια και θαλασσινά σπάνε κυριολεκτικά τη μύτη και ανοίγουν την όρεξη!

Μην παραλείψετε αν βρεθείτε στην Αλυκή να γευτείτε τα ολόφρεσκα ψάρια και τους απολαυστικούς ουζομεζέδες της ψαροταβέρνας – ουζερί «Το μουράγιο».
Τα λαχταριστά πιάτα του, οι φρέσκιες και ποιοτικά μαγειρεμένες ψαρολιχουδιές, η θέση του πάνω στο κύμα με απεριόριστη θέα στο γραφικό λιμανάκι και το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, αποτελούν τα δυνατά σημεία που κάνουν «Το μουράγιο» σήμα κατατεθέν της απολαυστικής ψαροφαγίας με τη συνοδεία ούζου, κρασιού ή ότι άλλο τραβά η όρεξή σας!

Για γνήσια επίσης θαλασσινή γαστρονομική απόλαυση, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο εστιατόριο – ψαροταβέρνα «Αλυκή» που βρίσκεται σε έναν ειδυλλιακό χώρο πλάι στη θάλασσα και εγγυάται την ποιοτική και προσεγμένη γαστρονομική ικανοποίησή σας, με γεύσεις καλομαγειρεμένες, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και πιάτα λαχταριστής κουζίνας με την σφραγίδα της ποιότητας και του άψογου

σέρβις. Οργανώστε στο προνομιακής θέσης εστιατόριο – ψαροταβέρνα «Αλυκή» τη δεξίωση των ονείρων σας (γάμο ή βάπτιση) αφήνοντας τους καλεσμένους σας απολύτως ικανοποιημένους και χορτασμένους, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό και πάνω απ΄ όλα φιλόξενο, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Στην Αλυκή μπορείτε επίσης να απολαύσετε το πρωινό σας, το καφεδάκι, το γλυκό ή το πλούσιο σπιτικό γεύμα σας στο Café – Εστιατόριο «Μανώλης» που σας περιμένει ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, για να σας εξυπηρετήσει φιλικά και φιλόξενα κάθε ώρα της ημέρας, χαρίζοντάς σας γευστικές απολαύσεις πάνω στο κύμα με θέα την απέραντη παραλία της Αλυκής.

Γλυκοί πειρασμοί, σας περιμένουν στο Café «Μαρίνα» για να τέρψουν μοναδικά τον ουρανίσκο σας! Απολαύστε σπιτικούς, γευστικούς, αφράτους λουκουμάδες, λαχταριστές κρέπες, βάφλες και απολαυστικά σνάκ ή πιείτε απλώς τον καφέ σας στο εξαιρετικό αυτό κατάστημα που αποτελεί ραντεβού με τη γεύση και την ποιότητα στην Αλυκή!

Αν πάλι χρειαστείτε να κάνετε τα ψώνια σας από super market, η Αλυκή διαθέτει το καλύτερο!

Το σούπερ μάρκετ «PROTON» στην Αλυκή έρχεται πρώτο στην ποιότητα και στην οικονομία διαθέτοντας πάντα τα καλύτερα προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές. Προμηθευτείτε από το «PROTON» ότι χρειάζεστε για τις διακοπές σας και όχι μόνο, και εξυπηρετηθείτε φιλικά και πάντα ευγενικά, με χαμόγελο και υπευθυνότητα, για όλες σας τις αγορές. Η Αλυκή όμως δεν εξαντλείται στο όμορφο θαλασσινό τοπίο της και στην γαλήνια γραφικότητά της.

Ακολουθώντας τα δρομάκια της και κάποια στενάκια, κάντε έναν όμορφο περίπατο και οδηγηθείτε στον ημιορεινό, γραφικότατο οικισμό της Αγκαιριάς με το απόλυτα παραδοσιακό χρώμα.

Η Αγκαιριά απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από τη θάλασσας και σίγουρα οι διακοπές στην γειτονική Αλυκή αξίζουν την εμπειρία της γνωριμίας μαζί του.
Περιπλανηθείτε στην Αγκαιριά όσο θέλετε αλλά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κατάστημα «Ο Παραδοσιακός Φούρνος της Αγκαιριάς».

Προμηθευτείτε από τον πασίγνωστο και φημισμένο παραδοσιακό φούρνο, ολόφρεσκα, ποιοτικά και παραδοσιακά αρτοσκευάσματα σε μεγάλη ποικιλία και πλούσιες αυθεντικές γεύσεις. Ο φούρνος αυτός, φημισμένος όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε ολόκληρη την Πάρο, παρασκευάζει αρτοσκευάσματα με αγνά υλικά, μεράκι και πάνω από όλα τη σφραγίδα της γνήσιας παριανής κληρονομιάς στην τέχνη της παραδοσιακής αρτοποιίας.

Κλείστε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι τα εισιτήριά σας για Πάρο και κάντε τις διακοπές σας στην Αλυκή, έναν πραγματικό παράδεισο χαλάρωσης και ηρεμίας του οποίου οι ξενοδοχειακές ανέσεις και οι γαστρονομικές εκπλήξεις, δελεάζουν και καλούν τους επισκέπτες να τον γνωρίσουν καλύτερα...

Η Αλυκή, απέχοντας ελάχιστα μόνο από το αεροδρόμιο της Πάρου, κάνει τον προορισμό αυτό ακόμα εγγύτερο σε σας... Πετάξτε λοιπόν μέχρι την Πάρο ή καλύτερα μέχρι την Αλυκή, και ανακαλύψτε την ήρεμη μαγεία που αιχμαλωτίζει όσους την επισκέπτονται και θέλουν να την επισκεφτούν, χάρη στα θέλγητρά της, ξανά και ξανά...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos