100 χορευτές, μουσικοί, έθιμα, δρώμενα, παραδοσιακός χορός στη Νάουσα Μακεδονία-Επτάνησα-Κύπρος-Εύβοια και για φινάλε…Πάρος

15 Ιουλίου 2016 01:32

Μια εκδήλωση που ετοιμάζεται εδώ και καιρό θα παρουσιαστεί, την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο προαύλιο της Παναγίας στη Νάουσα.

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας, που επέστρεψε από την εντυπωσιακή του συμμετοχή του στο Παγκόσμιο φεστιβάλ Μπόλσβαρντ Ολλανδίας έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για την κυριακάτική εκδήλωση.
Όλα θα ξεκινήσουν με χορούς της Μακεδονίας με ιδιαίτερη έμφαση στο έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες»- από την «μεγάλη» Νάουσα της Ημαθίας, με την οποία το παριανό συγκρότημα έχει αδελφοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια[Π.Σ. «Πυρσός»].
Θα ακολουθήσουν χοροί των Επτανήσων, τελετουργικοί χοροί (του Δρεπανιού, της Στάμνας) από την Κύπρο αλλά και έθιμα της βρύσης από την Εύβοια. Για το τέλος, η Πάρος...μας περιμένει, με χορούς και αναπαράσταση μέρους του παριανού γάμου.
Όλα αυτά δοσμένα από τα νιάτα της Πάρου, μουσικούς και χορευτές, με τις όμορφες φορεσιές τους.

Θα το χάσετε;

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos