Ελπίζοντας στη Μάρπησσα της Πάρου 4 – 10 Αυγούστου

07 Αυγούστου 2016 19:41

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 4 Αυγούστου 2016 όπου παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ Καλλίνικος και δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την ποιητική συλλογή της φωτογράφου-ποιήτριας Αφροδίτης Δρακοπούλου -Σάρδη που ίδια του προσέφερε με τίτλο ΄΄ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ'' των εκδόσεων Όστρια.

Ο σεβασμιότατος θαύμασε τις δημιουργίες της εικαστικού Βασιλικής Ξηράκη που απεικονίζουν κλειδιά με τα οποία καλεί το κοινό να ξεκλειδώσει τα λουκέτα και τις κλειδαριές στις πόρτες που με το φακό της έχει αποθανατήσει η Αφροδίτη Δρακοπούλου -Σάρδη ώστε όλοι να οδηγηθούμε σ΄ ένα μέλλον πιο φωτεινό και πιο ελπιδοφόρο.

Την έκθεση επίσης επισκέφθηκαν ο Έπαρχος Πάρου-Αντίπαρου κ. Κώστας Μπιζάς , η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας κ. Άννα Αντωνοπούλου, ο κ.Ανδρέας Δημητρόπουλος Ταξίαρχος Πολεμικής Διαθεσιμότητας, Βετεράνος Κυπριακού Αγώνα (βραβευμένος με τον Ταξιάρχη Τάγματος Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας), ο καθηγητής φιλόλογος -συγγραφέας-φωτογράφος κ. Γιάννης Κωβαίος μετά της συζύγου του καθηγήτριας φιλολογίας κ. Αγγελικής Κωβαίου, ο Διευθυντής του γηροκομείου Παροικιάς κ. Γεώργιος Μελανίτης , ο κ.Τάσος Βαρβέλης μέλος του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ, ο γιατρός κ. Πούλιος καθώς και άλλοι επιφανείς πολίτες της Πάρου ,γνωστοί φιλότεχνοι και λάτρεις των πολιτιστικών δρώμενων του νησιού. Την επομένη των εγκαινίων αφού παρακολούθησαν τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πλατεία της Μαρπησσας τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση ο Δήμαρχος της Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος με τη σύζυγο του κ. Ζαμπία Κωβαίου καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ. Δώρα Σαρρή και κ. Χρήστος Χριστόφορος οι οποίοι με θαυμασμό και αισθήματα νοσταλγίας για το παρελθόν στάθηκαν μπροστά στις φωτογραφίες και τους καμβάδες των καλλιτέχνιδων.

Την ημέρα του εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος μαζί με πληθώρα άλλων επισκεπτών έδωσε το παρών στην έκθεση και ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στις δημιουργούς για τα έργα τους.

Οι επισκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τη λήξη της έκθεσης και καλούμε όλη την Πάρο την επισκεφθεί.

H επιμέλεια της έγινε από το γνωστό εικαστικό- επιμελητής εκθέσεων πρόεδρο της ομάδας εικαστικών ART WAY κ. Γεώργιο Σάρδη και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και 10 Αυγούστου 2016 με ελεύθερη είσοδο.

Φωτορεπορτάζ Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos