Έκθεση ζωγραφικής στη Μάρπησσα της Πάρου

18 Αυγούστου 2016 19:36

Την έκθεση ζωγραφικής των εικαστικών Μαρίας Γιάκα-Καλουδά και Νίκου Αλιπράντη φιλοξενεί η αίθουσα Αγροτολέσχης Μάρπησσας στην Πάρο από 13-21 Αυγούστου 2016.

Η έκθεση που είναι ανοιχτή για το κοινό 10-12 πμ & 7-10 μμ εγκαινιάστηκε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 όπου πλήθος κόσμου τόσο από τη Μάρπησσα και όλη την Πάρο συναντήθηκαν στην Αγροτολέσχη για να θαυμάσουν τις έγχρωμες γραφές των δύο εικαστικών.

Μέχρι και τις 21 Αυγούστου συμπλέουν στις ανοιχτές θάλασσες της τέχνης με θέματα πάνω στους καμβάδες που χαρακτηρίζονται από ττην επιρροή που έχει ασκήσει σε εκείνους το κυκλαδίτικο τοπίο όπως παλιές πόρτες , σοκάκια , κατοικιές, αλλά και θαλασσινές εικόνες όπως παλιές βάρκες ποτισμένες απ΄την αλμύρα της θάλασσας, βότσαλα, κοπάδια γλάρων, ουρανοί στους οποίους εναλάσσονται ανατολές και ηλιοβασιλέματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρα από την κοινή θεματολογία που παρουσιάζουν είναι έντονη η εικαστική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα της γραφής τους που προκύπτει με τις επιρροές του καθενός και τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται τις εικόνες που Παριανού τοπίου.

Μεταξύ των επισκεπτών συναντήσαμε επιφανείς πολίτες της Μάρπησσας όπως το γιατρό κ. Νικόλαο Πούλιο το δικηγόρο κ. Γεώργιο Πούλιο , τη διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Paris XNanterre, Kύρια ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κ. Λαόυρα Αλιπράντη, το μετεωρολόγο κ. Γιώργο Μελανίτη αλλά και πολλούς ακόμα φιλότεχνους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλόξενο ενώ υπήρχε πλούσιος μπουφές με κεράσματα με την παραδοσιακή σούμα και το λουκουμάκι να έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εικαστικούς και όσοι δεν επισκεφθήκατε έως τώρα την έκθεση σας προτείνουμε να το πραγματοποιήσετε ως τις 21 Αυγούστου ημέρα λήξης της έκθεσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos