Σε λίγες μέρες η Αλυκή φωταγωγεί τη Χριστουγεννιάτικη Βάρκα της!

22 Νοεμβρίου 2016 21:16

Οι γιορτινές ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στην Πάρο αρχίζουν οσονούπω και το νησί ξεκινά σιγά – σιγά να εισέρχεται στο κλίμα ζεστασιάς που αποπνέουν οι εορταστικές εκδηλώσεις του!

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς προσκαλούν τους κατοίκους του χωριού αλλά και της Πάρου σε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εναρκτήρια εκδήλωση που σηματοδοτείται από την καθιερωμένη πια φωταγώγηση της Βάρκας στην παραλία της Αλυκής και συγκεκριμένα στην παιδική χαρά του Αγ. Νικολάου.

Πιστές στο παραδοσιακό έθιμο στολισμού και φωταγώγησης βάρκας που αποτελεί εξάλλου πατροπαράδοτη γιορτινή κληρονομιά που προέρχεται από το απώτερο παρελθόν του νησιώτικου λαϊκού πολιτισμού, η Αγκαιριά προετοιμάζεται να υποδεχτεί τις Άγιες Ημέρες με μια εκδήλωση αγάπης που θα περιλαμβάνει επίσης πολλές εκπλήξεις, όπως δώρα του Αι – Βασίλη, ζεστά ροφήματα και νόστιμα γλυκίσματα τα οποία θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο άναμμα της βάρκας.

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την μοναδική ατμόσφαιρα θαλπωρής που χαρίζουν οι εκδηλώσεις του νησιού οι οποίες δίνουν την ευκαιρία σε μεγάλους αλλά κυρίως σε λιλιπούτειους παριανούς, να πάρουν μια γεύση χαράς από τον ονειρικό κόσμο της χριστουγεννιάτικης μαγείας!

Η Αλυκή τους περιμένει όλους!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos