Σπουδαία εκδήλωση της Ο.ΠΑ.Σ. για την 25η Μαρτίου 1821, την Πάρο και τους Παριανούς αγωνιστές

22 Μαρτίου 2017 16:32


Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διοργανωμένη από την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων Αθήνας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι προσέλθουν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Παριανής Στέγης (Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος).


Η εκδήλωση θα έχει ως θέμα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και το ρόλο της Πάρου και των Παριανών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής – συγγραφές κ. Νίκος Αλιπράντης και η καθηγήτρια κα. Αθηνά Πέππα – Μεσσήνη. Θέμα της ομιλίας του κ. Αλιπράντη θα είναι: «Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και οι Παριανοί αγωνιστές» ενώ το θέμα της ομιλίας της κας. Πέππα – Μεσσήνη θα είναι: «Ατενίζοντας τη Μαντώ, τη ζωή και τους αγώνες της».

Πρόκειται βεβαίως για μια σημαντική επετειακή εκδήλωση που σκοπό έχει να φωτίσει την ιστορική συμβολή της Πάρου και των Παριανών στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, παρουσιάζοντας παράλληλα την ζωή και τους αγώνες της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους η οποία ως γνωστόν σχετίστηκε με το νησί όπου και άφησε πάμφτωχη την τελευταία της πνοή.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι πράγματι μια ευκαιρία διαφώτισης και επανασύνδεσης με την ιστορική μνήμη του τόπου μας στην κορυφαία στιγμή αρωγής του στην εθνική παλιγγενεσία.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos