Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου της παράστασης «Πέτρες στις τσέπες του» που παρουσιάζεται στο θέατρο Λευκών Πάρου μιλά στο psts.gr….

07 Αυγούστου 2017 13:28

Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου συν – πρωταγωνιστεί και συν – σκηνοθετεί μαζί με τον Γιώργο Χρυσοστόμου την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του» η οποία ήταν sold out για πέντε μήνες καθημερινά στο θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο Λευκών Πάρου τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Ο κ. Μάκης Παπαδημητρίου μίλησε στο psts.gr για το θέατρο, την παράσταση και τα προσεχή σχέδιά του.

Τι ρόλο πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει το θέατρο σήμερα μέσα στην Ελλάδα της κρίσης τι αναζητά σήμερα το κοινό που προσέρχεται να δει μια θεατρική παράσταση ίσως το γέλιο, ίσως αξίες, ίσως ένα στήριγμα;

Όλα αυτά που αναφέρατε. Όχι μόνο το θέατρο αλλά ο πολιτισμός γενικότερα έχει πολλά πράγματα να προσφέρει. Σε περιόδους κρίσης πιστεύω, ότι είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας ο οποίος λειτουργεί και ως αποσυμπίεση. Το θέατρο σίγουρα δίνει διεξόδους ή ευχαρίστηση. Όμως θα πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς, να μην περιμένουμε μόνο από τον πολιτισμό να μας λύσει τα προβλήματα.

Γιατί πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο έργο άγγιξε τόσο πολύ τον κόσμο;

Νομίζω ότι είναι μια καλοστημένη παράσταση. Έχουμε δουλέψει παρά πολύ για να διατηρήσουμε την ιστορία και να μην την υπερβούμε, δηλαδή να μην βγούμε εμείς πιο έξυπνοι από το έργο. Έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά με τον Γιώργο τον Χρυσοστόμου, υπάρχει πολλή καλή χημεία μεταξύ μας. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ που πιστεύω ότι αγγίζει όλες τις ηλικίες και κυρίως τους νέους. Ωστόσο το έργο απευθύνεται σε μεγάλη ηλικιακή γκάμα. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου που φεύγει ευτυχισμένο από το θέατρο. Φεύγουν πλήρεις ότι είδαν ένα έργο του οποίου την ιστορία κατάλαβαν, διασκέδασαν και πέρασαν καλά.

Το θεατρικό κοινό της Αθήνας είναι διαφορετικό από το θεατρικό κοινό της περιφέρειας;

Είναι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την πρόσβαση στο θέατρο. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Θέλω να πω ότι υπάρχει κόσμος, ο οποίος μένει μόνιμα στην περιφέρεια και δεν έχει πρόσβαση στις αθηναϊκές παραστάσεις. Υπάρχουν πάντως παραστάσεις που ταξιδεύουν κι έτσι όποιος είναι θεατρόφιλος μπορεί να βρει διεξόδους. Η μόνη τελικά διαφορά που βρίσκω είναι στην ποσότητα των παραστάσεων που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς.

Ποια είναι η σημαντικότερη εμπειρία που αποκομίσατε από την ανά την Ελλάδα περιοδεία σας;

Η μόνη ιδιαιτερότητα αυτής της περιοδείας είναι ότι είμαστε μόνο δύο άτομα. Είναι δηλαδή μικρή η αποστολή Οι υπόλοιπες περιοδείες που είχα κάνει παλιότερα ήταν πολυμελείς. Είχαν 25, 27, 30 άτομα και πολύ κόσμο γενικότερα. Τεχνικούς, σκηνικά κλπ.
Τώρα είμαστε δύο, έχουμε ησυχία, ταξιδεύουμε οι δυο μας, είναι πιο οικογενειακό το πράγμα.

Έχετε επισκεφθεί ξανά την Πάρο;

Ναι βέβαια, πολλές φορές. Έχω κάνει διακοπές στο νησί και στην Αντίπαρο έχω γυρίσει μια ταινία. Γνωρίζω την Πάρο αρκετά καλά.

Ποια είναι τα επόμενα θεατρικά σχέδιά σας για τον προσεχή χειμώνα; Θα δεχόσασταν προτάσεις για τηλεοπτικές ίσως δουλειές;

Έχω δεχθεί προτάσεις για τηλεοπτικές δουλειές αλλά τα πράγματα είναι λίγο θολά ακόμα στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα θεατρικά τώρα σχέδια είναι ότι θα επαναληφθεί αυτή η παράσταση από αρχές Οκτωβρίου στο θέατρο Κιβωτός.

Διαπίστωσα από τη συνομιλία μαζί σας και με τον Γιώργο (Χρυσοστόμου) ότι έχετε αναπτύξει μια φιλία

Εκτιμούμε και θαυμάζουμε ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μεταξύ μας ένας υγιής ανταγωνισμός προκειμένου να είναι καλή η παράσταση και όχι για να «φανεί» ο ένας εις βάρος του άλλου. Με τον Γιώργο είχαμε παίξει μαζί σε μια παράσταση, στη Λυσιστράτη στην Επίδαυρο, είχαμε μια φιλική επαφή αλλά επί της ουσίας γνωριστήκαμε τώρα.

Περισσότερα για την παράσταση διαβάστε εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos