Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Δημοτικού Ωδείου Πάρου

03 Σεπτεμβρίου 2017 13:09

Το 2016 παρακολούθησαν τα τμήματα των Εικαστικών μας Εργαστηρίων συνολικά 65 μαθητές ηλικίας από 4 έως 17 ετών, ενώ λειτούργησαν επίσης και τα τμήματα ενηλίκων.

Τα μαθήματα που διδάχθηκαν ήταν αυτά του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στα οποία συμμετείχαν και πέντε μαθητές που προετοιμάστηκαν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως επίσης και μαθήματα κατασκευών, διακόσμησης, κατασκευών με πηλό, ζωγραφικής σε γυαλί κ.α.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τα Εικαστικά Εργαστήρια, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάρου για τα Χριστούγεννα, πραγματοποίησαν την ετήσια μαθητική έκθεση τους στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών Παλαιά Αγορά Παροικίας, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με την πρωτοτυπία των μαθητικών έργων και κατασκευών που παρουσίασαν.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Με την μετατροπή της Δημοτικής Σχολής μουσικής σε Δημοτικό Ωδείο υπήρξε μία ουσιαστική αναβάθμιση των μουσικών σπουδών στο νησί μας αφού πλέον το Δημοτικό Ωδείο μπορεί να παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία στους σπουδαστές του.

Για πρώτη φορά το έτος 2016 εκπονήθηκε και δόθηκε στους μαθητές του Ωδείου ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του που βοήθησε αποτελεσματικά στην οργανωτική λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από μαθητές και γονείς.

Το 2016 συνεχίστηκαν οι διακρίσεις για τους μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου αφού η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Μαρουσώ Φουρνιστάκη έλαβε το πτυχίο αρμονίας με άριστα και ο μαθητής Άλντο Λικάφι κατέκτησε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας στο Φεστιβάλ του Π. Φαλήρου και το 2ο επίσης βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας που έγινε στα Τίρανα

Το Δημοτικό μας Ωδείο συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2016 με την χορωδία του υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Ρένας Τσακίρη καθώς και στην ετήσια συνάντηση χορωδιών, ενώ είχε παρουσία και στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου μας.

Εδώ ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται στα χαμηλά δίδακτρα (ίσως τα χαμηλότερα στη χώρα μας) που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο αποδεικνύοντας στη πράξη τον κοινωφελή χαρακτήρα της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Το 2016 λειτούργησε κανονικά η φιλαρμονική του Δήμου Πάρου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γιάννη Κούρτη. Τα παιδιά που πλαισιώνουν την φιλαρμονική συνέβαλλαν στην επιτυχία σημαντικών εκδηλώσεων στο νησί μας συνοδεύοντας θρησκευτικές τελετές όπως ο εορτασμός της Υπαπαντής στη Νάουσα, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου τον 15Αύγουστο στην Παροικία, τα 9μερα της Παναγίας στη Νάουσα κ.α. Επίσης συμμετείχε στην καθιερωμένη λαμπαδηφορία της 25ης Μαρτίου αλλά και στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων στις 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου όπως και στην τελετή ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου Πάρου όπου απέδωσε εορταστικά τραγούδια και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μέσα στο 2016 η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π προχώρησε στην αντικατάσταση και την προμήθεια μουσικών οργάνων και εξαρτημάτων απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία της καθώς και στην διαμόρφωση κατάλληλου χώρου όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα και οι πρόβες της φιλαρμονικής. Κατά γενική παραδοχή η φιλαρμονική μας ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου ανεβάζοντας το επίπεδό της και η παρουσία της έχει καταστεί απαραίτητη για την επιτυχή πραγματοποίηση σημαντικών εκδηλώσεων για το νησί μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos