Λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις Μικρασιάτικης μνήμης στο Άσπρο Χωριό Πάρου!

07 Σεπτεμβρίου 2017 15:21

Για μια ακόμη χρονιά, το Άσπρο Χωριό της Πάρου θα τιμήσει τις Μικρασιάτικες ρίζες του με διήμερες λαμπρές, πανηγυρικές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Κάθε χρόνο το Άσπρο Χωριό γιορτάζει περίλαμπρα τις Μικρασιάτικες καταβολές του και οι περίφημες Μικρασιάτικες Συναντήσεις που διοργανώνει ξυπνούν μνήμες της ιστορίας του, της βαθιάς παράδοσης και του πολιτισμού των πρώτων
Μικρασιατών κατοίκων του. Κάθε χρονιά, οι εκδηλώσεις στο Άσπρο Χωριό εμπλουτίζονται, αγκαλιάζονται από πλήθος κόσμου και η συμμετοχή σε αυτές αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Η 13η φετινή Μικρασιάτικη Συνάντηση Πάρου στο Άσπρο Χωριό υπό τον τίτλο «Μικρασία μου Αγαπημένη» είναι επίσης αφιερωμένη στον εορτασμό του Αγίου Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 19:15 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Στις 21:00 μ.μ. θα ακολουθήσει ομιλία της εκδότριας – δημοσιογράφου και πρώην Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κας. Λίτσας Χαραλάμπους με τίτλο «Έχει και η σιωπή τη φωνή της» η οποία αναφέρεται στη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με προσωπικές αναφορές.

Κατόπιν τούτων, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με τίτλο «Γιάννης Κωνσταντινίδης/ Κώστας Γιαννίδης, Ο ταλαντούχος συνθέτης με τη διπλή ιδιότητα». Το ρεσιτάλ θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Μικρασιάτη συνθέτη του 20ου αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής.

Το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί στις 7:30 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει γύρω στις 10:00 π.μ. η ευλογία του κολλύβου των Αγίων Μαρτύρων και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το βράδυ της Κυριακής στις 20:00 οι γιορταστικές εκδηλώσεις Μικρασιάτικης μνήμης θα ολοκληρωθούν με σπουδαία εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μικρασία μου Αγαπημένη». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο, τραγούδια και χοροί της Ίμβρου, της Καππαδοκίας, της Θράκης και της Πάρου με τη συμμετοχή του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου», τη χορωδία της Νάουσας Πάρου και του Συλλόγου Ιμβρίων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos