Ξεκίνησαν «Τα Καπετανέικα» στη Νάουσα Πάρου! Αυλαία της μεγάλης θεαματικής γιορτής της Ναυτοσύνης με εντυπωσιακότατα σκαριά στο λιμάνι της…

15 Σεπτεμβρίου 2017 19:00

Πρώτη ημέρα σήμερα 15 Σεπτεμβρίου της μεγάλης τριήμερης γιορτής της Ναυτοσύνης που πραγματοποιείται στη Νάουσα της Πάρου μέχρι τις 17 Αυγούστου και στο λιμάνι του οικισμού, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα εντυπωσιακότατα σκαριά!

«Τα Καπετανέικα» είναι ο τίτλος της μεγάλης ναυτικής εκδήλωσης που περιλαμβάνει αγώνα επίδειξης σκαφών, ντοκιμαντέρ και ξεναγήσεις με σκοπό τη γνωριμία του κόσμου με την ναυτική ιστορία του τόπου μας και διοργανώνεται προς τιμήν του Κ. Γουζέλη.

Κάθε είδους σκάφη, ξύλινα ιστιοπλοϊκά, μηχανοκίνητα, ψαράδικα, εκδρομικά, θα συμμετάσχουν στην μαγευτική γιορτή που θα «ταξιδέψει» τον κόσμο στα πέλαγα της ναυτικής μνήμης και της σπουδαίας ναυτικής κληρονομιάς του Αιγαίου!
Μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία υπόσχονται τα «Καπετανέικα»! Όσοι βρεθούν το τριήμερο 15 – 17 Σεπτεμβρίου στη Νάουσα θα γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της θάλασσας και των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτήν.


Το όμορφο θέαμα από την σημερινή εντυπωσιακή άφιξη των πρώτων σκαφών, προϊδεάζει για το μαγευτικό τριήμερο που θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το κοινό που θα παρακολουθήσει τις θεαματικές τριήμερες ναυτικές εκδηλώσεις των «Καπετανέικων» που φιλοδοξούν να γοητεύσουν και να παρασύρουν τον κόσμο σε ένα «ταξίδι» μνήμης και πλούσιου ναυτικού θεάματος!

Πάρτε μέρος στα «Καπετανέικα» και αφεθείτε στη μαγεία του κόσμου της θάλασσας που εξακολουθεί να εμπνέει και να συναρπάζει!

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ζήστε την γιορτή της Ναυτοσύνης στη Νάουσα της Πάρου αποκομίζοντας γνώσεις και θέαμα μοναδικό από τα πολλά όμορφα σκαριά στο λιμάνι της που θα συμμετάσχουν σε αγώνα επίδειξης! Τα «Καπετανέικα» ξεκίνησαν! Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι σαλπάρουμε για Νάουσα!

Το βράδυ εξάλλου του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον κόσμο των «Καπετανέικων». Ένα μεγάλο γλέντι, με ζωντανή μουσική, συνοδεία φαγητού και ποτού, θα στηθεί στο λιμανάκι της Νάουσας για όλους τους συμμετέχοντες της γιορτής της Ναυτοσύνης! Το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι, θα ζωντανέψει και πάλι από κίνηση και κόσμο και θα φιλοξενήσει στην αγκαλιά του όλους εκείνους που θα τιμήσουν τη μεγάλη εκδήλωση για τη θάλασσα, τα σκαριά και τους ανθρώπους της.

Όσοι βρεθείτε στο λιμανάκι μη διστάσετε να απολαύσετε το δείπνο σας στους top γαστρονομικούς προορισμούς ψαροφαγίας της περιοχής. Στον «Τσαχπίνη» ή «Ουζερί των Ναυτικών» για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά ή στον «Μάριο» για εξαιρετική ψαροφαγία ή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με αγνά παριανά προϊόντα, ή στο «Σιγή Ιχθύος» για εξαιρετικούς ψαρομεζέδες και δημιουργικά ελληνικά πιάτα.


Επισκεφθείτε επίσης το «Τακίμι» στην πλατεία της Νάουσας, το καφέ – μεζεδοπωλείο για αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης με παραδοσιακό χρώμα ή το εστιατόριο «Blue Fish» πάνω στη μαρίνα της Νάουσας το οποίο προσφέρει ξεχωριστά ποιοτικά πιάτα. Οι Ιαπωνικές τεχνικές του σεφ θα σας καταπλήξουν!


Πάνω στη μαρίνα της Νάουσας βρίσκεται επίσης το εξαιρετικό café «Κίρανος». Πρωινά, καφές, χυμοί, σαλάτες, κρέπες, παγωτά, βάφλες προσφέρονται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με απαλή μουσική από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Επίσης το Porto Café, αποτελεί υπέροχο προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας, για χαλάρωση και απόλαυση σε ένα περιβάλλον φιλικής εξυπηρέτησης.


Απολαύσεις πλάι στο κύμα χαρίζουν επίσης τα εξαίρετα καταστήματα της πανέμορφης Αλυκής. Όπως το café – εστιατόριο «Μανώλης», ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για καφεδάκι ή γλυκές και αλμυρές ποιοτικές απολαύσεις με θέα στην υπέροχη παραλία της Αλυκής. Ή αν προτιμάτε ψαροφαγία, η περίφημη ψαροταβέρνα «Μουράγιο» πάνω στο γραφικό λιμανάκι της Αλυκής με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα σας προσφέρει ποιοτικούς ψαρομεζέδες και ουζομεζέδες ολόφρεσκους σε ένα προνομιακό περιβάλλον!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos