Μια συγκλονιστική συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή στην Πάρο! Μυσταγωγική ερμηνεία έργων του Μίκη Θεοδωράκη με ένα πιάνο και μια φωνή… (Βίντεο)

26 Ιανουαρίου 2018 12:38

Μια πραγματικά συγκλονιστική συναυλία είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό της Πάρου που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία.

Ο φημισμένος πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, απέδωσε αριστουργηματικά στο πιάνο έργα του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένα από την εξαιρετική φωνή της Σοφίας Μανουσάκη. «Συνάντηση» ήταν ο τίτλος της σπουδαίας αυτής συναυλίας, με τον τίτλο να σηματοδοτεί τη μουσική συνάντηση- σταθμό ανάμεσα στον Στέφανο Κορκολή και στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο τελευταίος, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του» επαίνεσε διθυραμβικά την λιτή μουσική προσέγγιση του Κορκολή πάνω στα δικά του έργα η οποία αναδεικνύει φυσικά το διαχρονικό μεγαλείο τους. Το κοινό της Πάρου που κατέκλυσε την αίθουσα της Συναυλίας απόλαυσε μια μοναδική μυσταγωγική μουσική εμπειρία και καταχειροκρότησε τον συνθέτη και την ερμηνεύτρια που «γέμισαν» την σκηνή με τον έξοχο λυρισμό τους.

Ο Στέφανος Κορκολής, εκτός από έργα του Θεοδωράκη έπαιξε στο πιάνο και δικές του συνθέσεις αλλά και μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη τα οποία παρουσίασε για πρώτη φορά στην Πάρο. Σημειώνεται ότι η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα και σε πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία.

Η παρουσίασή της στην Πάρο στο πλαίσιο του 1ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ, αποτέλεσε μια κορυφαία πολιτιστική στιγμή για το νησί που είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μια συναυλία υψηλής πολιτιστικής στάθμης που αγκάλιασε με αγάπη και ενθουσιασμό ο κόσμος του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos